Acum citesti:
Noi spații de parcare în cartierul Valea Aurie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Noi spații de parcare în cartierul Valea Aurie

Primăria Sibiu a identificat un nou spațiu în cartierul Valea Aurie în care se pot amenaja locuri de parcare. Este vorba de suprafața peste drum de Școala generală nr. 25 de pe strada Sibiel, aceasta fiind în prezent neutilizată.

După clarificarea situației juridice a terenului, Primăria a realizat un studiu de fezabilitate și propune Consiliului Local, în ședința din luna octombrie, aprobarea proiectului de amenajare a acestui spațiu ca parcare.

“Cartierul Valea Aurie se află în plin proces de modernizare. Efectuăm ultimele lucrări de reparații capitale ale străzilor, aleilor și parcărilor. Proiectul de amenajare a acestei parcări este unul binevenit, mai ales pentru că este situat lângă școală și într-o zonă de blocuri, unde solicitarea pentru astfel de spații este mare”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Terenul măsoară 2875 de metri pătrați. Pe aceasta va fi amenajată parcarea pe o suprafață de aproximativ 1400 de metri pătrați, vor fi reamenajate carosabilul și trotuarele, vor fi create și mici zone verzi, dar și iluminatul public necesar. Proiectul tehnic va indica numărul exact de locuri de parcare, dar la nivelul primelor studii se estimează că vor fi puse la dispoziția locuitorilor aproximativ 100 de locuri.

După aprobarea de către Consiliul Local a acestui proiect, Primăria Sibiu va contracta realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor care se vor efectua anul viitor. Investiția are o valoare de aproximativ 1,1 milioane lei.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.