Acum citesti:
Autobuze noi pentru Tursib Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Autobuze noi pentru Tursib Sibiu

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță că vor fi cumpărate 10 autobuze noi pentru SC Tursib SA.

 „Începem modernizarea flotei societății de transport public. Anul acesta inițiem achiziționarea a 10 autobuze din fondurile bugetului local, iar anul viitor intenționăm să cumpărăm alte câteva zeci de autobuze ecologice din fonduri europene. La acestea se vor adăuga 50 de vehicule pe care le va achiziționa societatea de transport public. În acest fel vom reuși să ridicăm calitatea serviciilor de transport”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Cele 10 mijloace de transport vor fi autobuze de 12 metri lungime, cu podea joasă și facilități pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă. Vehiculele vor fi dotate cu motoare cu nivel de poluare Euro 6, vor avea trei uși duble pentru accesul călătorilor și o capacitate totală de transport de minim 92 de locuri pe scaune și în picioare.

Primăria Sibiu a impus prin caietul de sarcini o serie de sisteme care vor asigura confortul sporit al pasagerilor, dar și eficiența transportului public. Autobuzele vor fi dotate cu următoarele:

  • Un sistem de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat)

  • Un sistem informatic conectat la baza Tursib care va monitoriza autovehiculul și conformarea acestuia cu programul de circulație.

  • Instalații de numărare a călătorilor la fiecare ușă

  • Un sistem audio-video de informare a călătorilor, alcătuit din indicatoare de traseu, ecrane și un sistem audio pentru informarea verbală a călătorilor

  • Un sistem de supraveghere video cu camere la exteriorul și în interiorul autobuzului

  • Sisteme electronice de validare a plății călătoriei, atât pentru biletele, cât și pentru cardul contactless

  • Locuri rezervate pentru pasageri cu nevoi speciale (vârstnici, invalizi, femei însărcinate sau cu copii în brațe). Pentru aceste persoane vor fi rezervate minim patru locuri. In zona ușii, acolo unde este plasată rampa destinată accesului pasagerilor cu mobilitate redusă, un spațiu va fi rezervat pentru cărucioare pentru persoane cu dizabilități.

Valoarea investiției este estimată la 13,7 milioane de lei. Termenul de livrare este de 4 luni de la semnarea contractului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.