Acum citesti:
Lucrări la blocul de locuințe sociale al Phoenix Speranța
Intreg articolul 2 minute de lectura

Lucrări la blocul de locuințe sociale al Phoenix Speranța

Se lucrează intens în această perioadă, în Mediaș, în zona unde se ridică un bloc care va fi format din 15 locuințe sociale, iar o altă clădire va fi reabilitată, aceasta urmând să găzduiască diferite cursuri și ateliere. În aceste zile se lucrează la placarea interioarelor pentru cele două clădiri. Habitat for Humanity România, în parteneriat cu Asociația Phoenix Speranța și Primăria Mediaș, prin Direcția de Asistență Socială, construiește în Mediaș 15 apartamente sociale și renovează o clădire care va fi transformată într-o structură de economie socială.

Scopul proiectului este crearea de șanse pentru o viață normală, independentă pentru 200 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani expuși excluziunii din cauza vulnerabilității datorate lipsei școlarizării, sărăciei extreme, etniei sau dizabilităților. Pentru acest proiect, Asociația Phoenix-Speranța a obținut o finanțare din partea Velux Foundations Danemarca. Co-finanțarea proiectului este asigurată de Habitat for Humanity România și partenerii organizației (Holcim România, Wienerberger), precum și de Consiliul Local Mediaș, care pe lângă o contribuție financiară, a pus la dispoziție clădirea și terenul necesare.

Proiectul este implementat pe durata a 30 de luni, începând cu aprilie 2016 și până în septembrie 2018 și are ca obiectiv principal crearea de șanse pentru o viață normală, independent, pentru tineri de până la 25 de ani, expuși excluziunii din cauza vulnerabilității create de lipsa școlarizării, sărăcie extremă, etnie, dizabilitate sau familie monoparentală. Valoarea totală a proiectului este de peste un milion de euro.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.