Acum citesti:
Iluminat public modernizat, în cartierele Sibiului
Intreg articolul 2 minute de lectura

Iluminat public modernizat, în cartierele Sibiului

Primăria Sibiu a contractat trei proiecte de modernizare a iluminatului public în zone din cartiere de blocuri. Cele trei lucrări au termen de finalizare în luna ianuarie 2018. Constructorii angajați vor înlocui rețeaua de alimentare, stâlpii și corpurile de iluminat, atât pe străzi, cât și pe aleile dintre blocuri. Stâlpii de pe străzi au o înălțime de 7 – 10 metri, iar cei pregătiți pentru aleile și spațiile dintre blocuri sunt de tip lampadar și au o înălțime de 4 – 5 metri. Aceste trei investiții însumează 2,4 milioane de lei.

În zona Ștefan cel Mare – Broscărie, între Biserică, str. Ștefan cel Mare și străzile Caprelor și Cantonului, se lucrează la înlocuirea cablurilor care alimentează iluminatul. În următoarea perioadă se vor instala cei 83 de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED.

În cartierul Ștrand, în zona delimitată de străzile Ștrandului – Gorjului – Doljului – Maramureșului – Vasile Cârlova, cablurile sunt aproape complet instalate și se lucrează la montarea celor 100 de stâlpi pe străzi și aleile dintre blocuri.

Pe Aleea Șelimbăr, inclusiv aleile dintre aceasta și strada Rahovei, cablurile noi sunt deja întinse, 42 de stâlpi tip lampadar au fost amplasați pe alei și se lucrează la instalarea celor 37 de stâlpi stradali.

După încheierea lucrărilor, constructorii au obligația de a remedia carosabilul, trotuarele și zonele verzi afectate.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.