Acum citesti:
Comandamentul de deszăpezire și-a început acivitatea în județul Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Comandamentul de deszăpezire și-a început acivitatea în județul Sibiu

Începând de marți, 28 noiembrie, la SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, instituție aflată in subordinea Consiliului Județean Sibiu, și-a început activitatea comandamentul de deszăpezire, în scopul asigurării circulației în condiții optime pe drumurile județene, pe toată perioada sezonului rece. Pentru acestă activitate societatea are la dispoziție autospeciale cu lama și sărăriță, autoutilitare, tractoare cu lamă, buldoexcavatoare cu lamă, autogredere și încarcatoare frontale.

Pentru realizarea acestei activitati societatea dispune de 6 baze de deszăpezire, două la Sibiu și câte una la Cîrța, Șeica Mare, Dumbrăveni și Agnita, 6 puncte de sprijin, la Păltiniș, Păuca, Rîu Sadului, Jina, Poiana Neamțului și Blăjelși 63 autoutilaje deszăpezire. Cantitățile de materiale necesare estimate pentru iarna 2017 – 2018 sunt de 8.900 metri cubi de nisip și 3.500 de tone de sare.

În cursul zilei de luni s-a acționat cu 31 de utilaje și 150 tone material antiderapant pe toate cele 8 zone care acoperă raza Județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd) și zona 8 (Loamneș – Păuca).
Pană la această ora pe raza Județului Sibiu s-a acționat cu 37 utilaje și 175 tone material antiderapant.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.