Acum citesti:
De la centrul de plasament, pe scaunul de director
Intreg articolul 2 minute de lectura

De la centrul de plasament, pe scaunul de director

15 copii de la centrele de plasament din Agârbiciu, Turnu Roșu și Orlat au vizitat miercuri, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Sibiu. Nu a fost o vizită spontană, ci una gândită și pregătită de Laura Vîslan, directorul instituției, care și-a propus ca în această zi să-și împartă o parte dintre activitățile de director cu acești copii. În aceeași idee a fost organizat și concursul „Director pentru o zi la  DGASPC Sibiu”. Astfel, copiii care și-au dorit să fie în scaunul de director au trebuit să realizeze un eseu prin care să spună de și-ar dori să fie directori și ce ar schimba din acestă postură.

Și au realizat. Eseele lor au fost emoționante și clare. Vor să-și vadă mai des familiile biologice și rudele, vor culoare pe pereții din camerele lor, vor ca cei care îi îngrijesc să fie umani și calzi, vor săli de sport, vor concerte, festivaluri, evenimente pentru recreere și relaxare, un loc de muncă și susținere când părăsesc centrele de plasament și vor o mamă pentru fiecare copil din aceste centre, care să-i asculte și să-i înțeleagă. Însăși directoarea instituției recunoaște că a fost emoționată până la lacrimi de ceea ce au scris copiii și a promis că, cel puțin o parte dintre problemele ridicate de ei, vor fi rezolvate.

De asemenea, Laura Vîslan își dorește ca aceste întâlniri cu grupuri de 10 – 15 copii să fie lunare, pentru a le monitoriza îndeaproape situația.

La finalul zilei, după ce copiii au văzut cum funcționează instituția de care ei aparțin, au luat parte la ședințe și au vorbit cu angajații, au primit pungi cu dulciuri, diplome și pizza, din partea lui Moș Nicolae.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.