Acum citesti:
Mecanism de monitorizare, la Sibiu, după expirarea termenul de negociere a contractelor de muncă
Intreg articolul 2 minute de lectura

Mecanism de monitorizare, la Sibiu, după expirarea termenul de negociere a contractelor de muncă

Comisia de Dialog Social a Județului Sibiu, întrunită, luni, în ședință ordinară, a dezbătut Protocolul privind implementarea unitară a noilor prevederi legale în domeniul fiscal și al dialogului social, încheiat între Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România – Frăția și Guvernul României. Acesta prevede crearea, începând cu data de 20 noiembrie 2017, a unui mecanism de monitorizare coordonat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în colaborare cu reprezentanții CNSLR – Frăția. La nivel județean, comitetul de monitorizare va fi format din patru persoane: două desemnate de prefectul județului și două mandatate de președintele CNSLR – Frăția.

Principalele atribuții ale comitetului organizat la nivelul Instituției Prefectului se referă la monitorizarea respectării prevederilor legislației muncii și a dialogului social, realizarea schimbului de informații despre stadiul implementării noilor prevederi legale în ceea ce privește fiscalitatea și legislația muncii și analizarea sesizărilor privind eventuale încălcări ale legislației muncii și a dialogului social. De asemenea, comitetul se ocupă și de propunerea de soluții de rezolvare a situațiilor identificate, la nivel județean, dacă sunt de competența autorităților locale sau transmiterea de urgență a problemelor identificate, către comitetul de monitorizare la nivel central, dacă soluționarea este de competența acestuia.

“Reprezentanții Cartel Alfa – Filiala Sibiu și BNS – Filiala Sibiu au subliniat că nu sunt de acord cu protocolul încheiat între CNSLR – Frăția și Guvernul României, considerând că decizia privind modul de aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017 poate fi luată de Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social. Termenul pentru inițierea negocierii colective a Contractelor colective de muncă și a Acordurilor colective pentru funcționarii publici, precum și a actelor adiționale la acestea, pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017, privind modificarea și completarea Codului Fiscal, este data de 20 decembrie 2017”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.