Acum citesti:
Rezilirea contractului cu operatorul de drumuri, una dintre deciziile importante din 2017
Intreg articolul 3 minute de lectura

Rezilirea contractului cu operatorul de drumuri, una dintre deciziile importante din 2017

Rezilierea contractului cu fostul operator de drumuri din oraș, Gospodăria Comunală, este una dintre cele mai importante decizii ale anului trecut, crede primarul Mediașului, Gheorghe Roman. Edilul șef al orașului a spus că societatea se afla într-o situație financiară foarte grea, iar lucrările de anii trecuți la drumuri au fost foarte puține. Primarul municipiului a mai spus că rezilierea contractului cu Gospodăria Comunală a permis găsirea unor firme competitive care să se ocupe de reabilitările la infrastructura rutieră din oraș.

În același timp, primarul Mediașului a adus în discuție și starea Șoselei Sibiului, un drum cu probleme. Gheorghe Roman a spus că respectiva șosea are nevoie de o lucrare mare de investiții, însă acest lucru se va întâmpla undeva în jurul anului 2020, după ce operatorul de apă va finaliza investițiile de sistemele de alimentare cu apă și canalizare.

“Una dintre cele mai importante decizii luate anul trecut a fost aceea de a rezilia cu acordul părților contractul cu Gospodăria Comunală. Ne amintim cu toții că până la urmă această societate era și nu era a orașului, era susținută și nu era susținută iar într-un final s-a demonstrat că societatea Gospodăria Comunală avea datorii extrem de mari, datorii care mie îmi vine greu să cred că se mai puteau plăti. Dacă anii anteriori s-a lucrat foarte puțin la partea de întreținere a drumurilor, consider că odată cu anularea acestui contract am putut să găsim firme competitive care pot să facă lucrări de bună calitate, spun eu. Când spun lucrări de bună calitate mă refer și la partea care ține de Șoseaua Sibiului. Am spus mereu că Șoseaua Sibiului, partea care ține de Drumul Național 14, este și va fi un drum cu probleme destul de mari. Dar fiecare cetățean al municipiului Mediaș poate să aprecieze faptul că este un drum circulabil și cum se circulă acum nu știu dacă s-a circulat în urmă cu 2-3 ani. Sigur că acest lucru nu mă mulțumește, dar acolo trebuie să gândim o lucrare importantă de investiții, care va fi realizată dacă vom avea bani desigur și după ce Apa Târnavei Mari își va efectua investițiile pe care le va avea, probabil undeva în jurul anului 2020”, a spus Roman.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.