Acum citesti:
Consiliul Județean Sibiu modernizează drumul județean dintre Copșa Mică și Motiș
Intreg articolul 2 minute de lectura

Consiliul Județean Sibiu modernizează drumul județean dintre Copșa Mică și Motiș

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a semnat la finele anului 2017, în data de 28 decembrie, contractul de finanțare pentru cel de-al cincilea proiect finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre „Revigorarea turismului în situl U.N.E.S.C.O. Valea Viilor prin modernizarea Drumului Județean 142G Copșa Mică-Motiș”.

Valoarea totală a investiţiei este de 21.478.288,72 lei (inclusiv TVA) din care finanţarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală este de 20.903.963,32 lei iar contribuţia proprie a Consiliului Județean Sibiu de 574.325,40 lei. Drumul județean DJ 142G face legătura între orașul Copșa Mică și satul Motiș și are o lungime de 10,670 km.

Pe lângă lucrările de modernizare a părţii carosabile, proiectul prevede lucrări la sistemul de scurgere a apelor, semnalizări şi marcaje rutiere, amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale şi lucrări de stabilizare a drumului. De asemenea, pe lungimea drumului, se află 6 poduri din care 5 necesită reabilitare, iar unul urmează a fi demolat şi construit un pod nou. Durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 36 de luni. În perioada imediat următoare Consiliul Judeţean Sibiu va demara procedura de achiziţie a proiectului tehnic şi a serviciilor de supervizare lucrări.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.