Acum citesti:
Medieșenii își pot plăti impozitele din 10 ianuarie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Medieșenii își pot plăti impozitele din 10 ianuarie

Încasarea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018 va începe din data de 10 ianuarie. În 2018, contribuabilii medieşeni, persoane fizice şi juridice, vor plăti impozite identice cu cele din anul precedent în urma unei hotărâri adoptate de către Consiliul Local. Direcția Fiscală Locală Mediaș a deschis casieriile de miercuri, prima zi lucrătoare din 2018, însă nu s-au încasat decât restanţe din anul trecut sau amenzi. Impozitele aferente anului în curs se vor încasa abia de săptămâna viitoare, începând cu data de 10 ianuarie, iar vestea bună este că medieșenii nu vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar comparativ cu anul precedent. Acest lucru a fost reglementat de către Consiliul Local Mediaș printr-o hotărâre cu privire la stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2018.

Taxele și impozitele locale se mențin la nivelul anului 2017. Singra modificare se referă la reducerea bonificației. Astfel, persoanele fizice care achită integral impozitele datorate către bugetul local până la data de 31 martie 2018 vor beneficia de o bonificație de 5%, și nu 8% cât a fost în 2017. Potrivit articolului 489 din Codul Fiscal, impozitul pe clădirile neîngrijite se majorează cu 100% și în anul 2018.

„Direcția Fiscală Locală din cadrul Primăriei Municipiului Mediaș aduce la cunoștința cetățenilor că impozitele și taxele aferente anului 2018 se încasează începând cu data de 10 ianuarie. De reținut este faptul că anul acesta impozitele nu vor fi majorate” a declarat Felicia Tăunean din cadrul Compartimentului de relații publice al Primăriei Mediaș.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.