fbpx
Acum citesti:
În județul Sibiu există trei patinoare, dar niciunul în oraș
Intreg articolul 2 minute de lectura

În județul Sibiu există trei patinoare, dar niciunul în oraș

În oraşul Sibiu nu există niciun patinoar. Iubitorii de gheață trebuie să meargă fie la Cisnădie, considerat cel mai vechi patioar din judeţ, fie în localitatea Şelimbăr sau la Ocna Sibiului. Din 2016, din motive tehnice, patinoarul din Parcul Sub Arin nu s-a mai deschis.

Din fericire în acest an sibienii nu au trebuit să mai străbată kilometrii până la patinoarul din Cisnădie. În vecinătatea Căminului Cultural din centrul Șelimbărului, a fost amenajat un patinoar în aer liber. Accesul publicului este de luni până vineri de la 16.00 la 21.00, iar sâmbăta și duminica de la 10.00 la 21.00. Dacă nu aveți patine, puteți să închiriați de la fața locului.

Primul pationar la Ocna Sibiului

Din iarna aceasta, Ocna Sibiului devine un oraș animat şi în perioada iernii, nu doar vara. Astfel, în parcarea din vecinătatea Complexului Lacurilor Naturale a fost amplasat un patinoar mobil. Acesta se întinde pe o suprafață de 250 de metri pătrați. Pentru o oră și jumătate de patinat, adulții plătesc 10 lei, iar copiii 5 lei. Cei care nu au patine, le pot închiria.

„Lumea este foate încântată de deschiderea acestui patinoar. Am simțit această bucurie, în special din partea copiilor. Perioada în care funcționează este până la sfârșitul acestei luni.  Consider că dacă copiii încep școala nu vor mai avea prea mult timp de distracții și posibil să scadă și numărul celor care ne trec pragul. Motivul pentru care am decis deschiderea acestui patinoar a fost să mai animă lipsa de activitate care există în perioada sezonului rece în Ocna Sibiului. Ne-am gândit să deschidem acest patinoar, a cărui deschidere a avut loc în special pentru copii.” a spus Claudiu Predescu, primarul din Ocna Sibiului.

Patinoarul de la Cisnădie rămâne şi el printre opţiunile sibienilor. Patinoarul este deschis în fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri între orele 16:00- 21:30. În weekend funcţionează între orele 14:30 până la 21:30. Zilnic au loc jocuri pentru copii, piese de teatru, tombole și multe alte surprize.

„Îmi aduc aminte că mergem în perioada copilăriei la patinoarul din Parcul Sub Arin, păcat că l-au închis. Cred că motivul închiderii este unul politic.”, a spus Bogdan.

Foto: Patinoar Selimbar

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.