Acum citesti:
Buget de 108 milioane de lei pentru Mediaș, în 2018
Intreg articolul 2 minute de lectura

Buget de 108 milioane de lei pentru Mediaș, în 2018

Reprezentanții administrației locale medieșene au creionat bugetul pentru anul 2018, proiectul fiind afișat pe site-ul primăriei. Aproape 108 milioane de lei vor fi la dispoziția administrației locale din oraș. 76 de milioane de lei reprezintă veniturile la bugetul local iar puțin peste 31 de milioane de lei este excedentul bugetar al anului trecut.

Din bugetul total de 108 milioane de lei, puțin peste 16 milioane de lei se vor regăsi la capitolul servicii publice generale, care include cheltuielile de personal și cheltuielile materiale. Capitolul Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională are la dispoziție 3,3 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei fiind alocată Direcției Poliția Locală Mediaș. Cheltuielile socio-culturale vor primi în acest an peste 36 de milioane de lei, la acest capitol fiind incluse cheltuielile legate de învățământ, sănătate, dar și banii pentru asistență socială și Direcția pentru Cultură. Peste 25 de milioane de lei sunt alocați capitolului Servicii și Dezvoltare Publică, Locuințe, Mediu și Ape, iar aproape 27 de milioane de lei vor reveni acțiunilor economice, unde sunt incluși banii pentru transport, dar și pentru investițiile la străzi.

Reprezentanții administrației locale medieșene vor organzia în perioada următoare și o dezbatere publică asupra bugetului, în cadrul căreia locuitorii orașului își pot expima părerea sau pot propune diferite investiții. În ceea ce privește aprobarea bugetului municipiului pentru acest an, consilierii locali îl vor discuta la ședința ordinară a acestei luni sau în cadrul unei ședințe extraordinare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.