Acum citesti:
Sibianul Bogdan Trif, votat ministru al Turismului
Intreg articolul 2 minute de lectura

Sibianul Bogdan Trif, votat ministru al Turismului

Sibianul Bogdan Trif, fost director al Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu și actualmente comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, a fost votat, vineri, de către Comitetul Executiv (CEx) al PSD pentru a ocupa funcția de ministru al Turismului în Guvernul Dăncilă.

CEx al PSD s-a reunit, vineri, pentru a stabili componența viitorului Guvern. La final, premierul desemnat Viorica Dăncilă a prezentat lista miniștrilor care au fost votați de către reprezentanții coaliției de guvernare. Şaptesprezece din cele 28 de posturi de miniştri vor avea alt titular. De asemenea, în Cabinetul Dăncilă vor fi patru vicepremieri, faţă de trei câţi sunt în prezent.

Sibianul Bogdan Trif, președinte interimar al organizației județene a PSD Sibiu, a fost votat de către colegii de partid pentru a ocupa funcția de ministru al Turismului.

Trif are 41 de ani și este căsătorit. El a urmat cursurile Facultății TTPA din cadrul ULBS Sibiu, dar și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității „Alma Mater” Sibiu. De asemenea, a făcut master Managementul sistemelor ecologice și Managementul relațiilor de muncă.

Între 2002 și 2004 a lucrat ca inginer agronom, ulterior intrând în rândul angajaților din sistemul de protecția mediului, inițial în funcția de consilier, ulterior fiind director coordonator și director executiv al Agenției de Protecția Mediului Sibiu.

Din martie 2016, Bogdan Trif a ocupat funcția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

Miniştrii propuşi în Guvernul Dăncilă vor fi audiaţi luni dimineaţă, de la ora 8:00, în comisiile parlamentare, iar de la ora 15:00 se va întruni plenul reunit pentru învestirea Guvernului.

Programul a fost stabilit de Birourile Permanente reunite şi anunţat de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

 

 

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.