Acum citesti:
Miercuri: Lansare de proiect la CJ Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Miercuri: Lansare de proiect la CJ Sibiu

Miercuri are loc, la Consiliul Județean Sibiu, lansarea a proiectului “Antreprenoriat prin inovare – dezvoltare inteligentă durabilă în Regiunea Centru – INOV@RE”. Proiectul este implementat de Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională – CREFOP, în calitate de lider de parteneriat, împreună cu Centrul de Informare Tehnologică – IRECSON SRL (Partener 1), Eu-Rom Training And Consultancy SRL (Partener 2), Consiliul Județean Sibiu (Partener 3). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul face parte din Axa Prioritară 3– Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific 3.7 – Creșterea Ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană. Valoarea finanțării nerambursabile este de 11.772.068,11 lei, iar durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, în perioada: 15.01.2018 – 14.01.2021.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Centru prin stimularea inițiativei antreprenoriale în rândul a 400 de persoane fizice (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă), sprijinirea lor pentru înființarea de afaceri inclusiv prin oferirea unui suport financiar sub formă de micro granturi pentru 48 de afaceri.

Acesta va fi realizat prin impactul rezultatelor anticipate ale proiectului, respectiv 400 de persoane formate prin programul de dezvoltare antreprenorială vor crea premisele pentru dezvoltarea de noi afaceri, atât în cadrul proiectului, cât și ulterior în mediul concurențial, în baza cunoștințelor dobândite. De asemenea, peste 96 noi locuri de muncă create în mediul privat din sectorul nonagricol, vor genera prin sustenabilitatea lor un efect pozitiv în rândul familiilor angajaților dar și comunităților din care aceștia provin, iar 48 de firme create și finanțate în cadrul proiectului vor putea genera la rândul lor un efect pozitiv la nivelul mediului de afaceri și comunității în care își desfășoară activitatea.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.