Acum citesti:
Benzina bate Diesel la vânzări în Europa
Intreg articolul 2 minute de lectura

Benzina bate Diesel la vânzări în Europa

Conform asociației industriale ACEA, vânzările mașinilor alimentate cu benzină le-au depășit pe cele ale mașinilor cu motor Diesel, pentru prima dată din 2009 încoace. Față de prima jumătate a anului 2016, vânzările mașinilor pe bază de benzină au crescut cu aproximativ 10% (328,615 mai multe mașini), în timp ce vânzările mașinilor cu motor Diesel au scăzut cu 4% (de la 50.2% la 46.3%, cu 152,323 mai puține mașini).

Vânzările automobilelor alternative (hibrid, electrice, LPG – liquefied petroleum gas – și bazate pe gaz natural) au crescut cu mai mult de 35%, însumând 5.2% din totalul mașinilor vândute.

Primăriile din Paris și Atena plănuiesc să interzică mașinile cu motor Diesel în orașe începând cu 2025, din cauza concentrației mari de noxe și este de așteptat ca alte guverne europene să procedeze astfel. Până și centre renumite pentru producția de mașini, precum Stuttgard și Munchen, au luat această variantă în considerare.

Secretarul general ACEA, Erik Jonnaert, susține că trecerea de la tehnologia Diesel la cea bazată pe petrol va crește emisia de dioxid de carbon. De asemenea, Erik Jonnaert face un apel pentru promovarea mașinilor alternative. Vânzările mașinilor hibrid au crescut cu 58% în prima jumătate a acestui an, iar ale celor electrice, cu 37%, dar tot reprezintă doar 2.6%, respectiv 1.3% din totalul mașinilor vândute.

masini-electrice-si-hibride

„Trebuie să-i încurajăm pe cumpărători în alegerea mașinilor alternative, de exemplu, motivându-i prin stimulentele potrivite și prin dezvoltarea infrastructurii reîncărcării bateriilor,  pe teritoriul Uniunii Europene.” – susține Jonnaert.

Informatii oferite de WeltKlasse Automobile, importator si distribuitor autovehicule second-hand.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.