Acum citesti:
FOTO – 52 de milioane de euro pentru reabilitarea a două drumuri județene
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO – 52 de milioane de euro pentru reabilitarea a două drumuri județene

În prezența președintelui Consiliului Județean Mureș Péter Ferenc și a directorului Agenției de Dezvoltare Regională Centru Simion Crețu, președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean a semnat joi, 1 februarie 2018, două noi contracte de finanțare pentru proiecte cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în valoare totală de 239.761.000 lei, respectiv peste 52 de milioane de euro. Proiectele vizează reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 106 Agnita – Sighișoara și modernizarea Drumului Județean 106B, respectiv de la autostrada A1-Ocna Sibiului-Loamneș-Soroștin-Țapu.

„Așa cum anunțam acum două zile, investițiile pentru reabilitarea infrastructurii rutiere continuă prin noi fonduri nerambursabile care completează bugetul deficitar al județului. Cu ajutorul lor, reabilităm singurul drum care face legătura între Agnita și Sighișoara, foarte important pentru dezvoltarea economică a Văii Hârtibaciului, zonă defavorizată a județului Sibiu. Totodată modernizăm un drum județean care tranzitează una dintre importantele stațiuni balneoclimaterice – Ocna Sibiului – și face legătura acesteia cu autostrada A1, Aeroportul Internațional Sibiu și cu alte 5 localități” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

În total, prin cele două proiecte, se vor moderniza 56,7 kilometri de drum județean, pe teritoriul județului Sibiu. La ambele proiecte, derularea lucrărilor este estimată a se desfășura în perioada martie 2018 – august 2021. La ambele drumuri județene se vor desfășura lucrări care se referă la reabilitarea structurii rutiere, consolidare, asigurarea scurgerii apelor de pe platforma drumului, amenajarea ieşirilor la drumurile laterale, amenajarea de staţii de autobuz, reabilitarea a 5 poduri și construirea a 2 poduri noi, reabilitarea anumitor poduri existente şi demolarea unora dintre ele cu construirea unora noi acolo unde este necesar și asigurarea de perdele forestiere.
Proiectele sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

52 de milioane de euro pentru 2 drumuri judetene 1
52 de milioane de euro pentru 2 drumuri judetene 2
52 de milioane de euro pentru 2 drumuri judetene 3
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.