Acum citesti:
Fără șantiere deschise în perioada Consiliului European Informal de la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Fără șantiere deschise în perioada Consiliului European Informal de la Sibiu

Prefectul județului Sibiu a avut, marți, o întâlnire de lucru cu directorii SC Apă-Canal SA, Transelectrica – Sucursala de Transport Sibiu și Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA. În cadrul întâlnirii au fost abordate 3 subiecte de interes major pentru județul Sibiu. Astfel, organizarea Consiliului European Informal – summit-ul șefilor de stat sau de guvern programat să se desfășoare în 9 mai 2019, în municipiul Sibiu a fost unul dintre subiectele întâlnirii. Prefectul Adela Muntean a dorit să se asigure că, în perioada respectivă, nu vor exista șantiere deschise pe principalele artere rutiere incluse în traseul oficialilor prezenți la summit.

Participanții la întâlnirea de la Prefectură au discutat și despre extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru localitățile Avrig, Mârșa, Săcădate și Glâmboaca. În urma discuțiilor inițiate de prefectul Adela Muntean, Transelectrica va veni în sprijinul SC Apă-Canal SA, prin emiterea avizului de amplasament. Proiectul, în valoare de 214 milioane de euro, cuprinde localități din județele Sibiu și Brașov.

De asemenea, protejarea stațiilor de transformare care asigură distribuția energiei electrice în municipiul Sibiu a fost o altă temă abordată de prefectul județului. Pentru a evita întreruperile majore ale furnizării energiei electrice, directorii Transelectrica – Sucursala de Transport Sibiu și Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud au luat o decizie comună: vor lega stația Cisnădie de stația Dumbrava, printr-o linie electrică aeriană. Astfel, se va realiza, „închiderea buclei” din jurul municipiului Sibiu. Proiectul va fi finalizat în acest an.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.