Acum citesti:
Problemele din Cartierul Arhitecților, discutate la Prefectura Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Problemele din Cartierul Arhitecților, discutate la Prefectura Sibiu

Prefectura Sibiu anunță, luni, că problemele de infrastructură rutieră semnalate de Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților au fost discutate de subprefectul Horațiu Marin, Gheorghe Huja – primarul orașului Cisnădie, Dorin Nistor – secretarul Municipiului Sibiu și inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean – colonel Costel Dogaru.

„Pentru a evita «pasarea responsabilităților» și a urgenta soluționarea problemelor, subprefectul Horațiu Marin a propus o nouă întâlnire, la care să participe și factorii de decizie din Primăria Șelimbăr, Consiliul Județean și reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților”, anunță Prefectura Sibiu.

Întâlnirea va avea loc până la finalul lunii februarie.

În luna ianuarie, locuitorii din Cartierul Arhitecților au protestat față de proiectul de buget pentru anul 2018 al Primăriei Cisnădie care a prevăzut sume extrem de mici pentru investiții în zona respectivă.

„Cu stupefacție am constatat că, pe lângă deja renumitul, „necesarul” și costisitorul SPA anunțat încă de anul trecut, proiectul de buget prevede o investiție nouă, neașteptată (dar probabil la fel de necesară) – Statuia ecvestră „Mihai Viteazul”, ce ar urma să fie amplasată în Piața Revoluției. Suma prevăzută în bugetul pentru 2018 pentru acest proiect este de 1.191.000 lei. Asta în condițiile în care, banii prevăzuți pentru investiții într-un cartier în care locuiesc aproximativ 8000 de suflete, Cartierul Arhitecților, cumulează 438.000 lei, bani care urmează să fie utilizați pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unui drum de exploatare – fiind probabil vorba de pietruirea străzii Petre Antonescu”, au anunțat reprezentanții locuitorilor din zonă.

Acestia au identificat mai multe probleme care ar trebui rezolvate în cartier, cea mai importantă fiind a traficului rutier extrem de aglomerat, mai ales la orele de vârf.

 

De altfel, problema traficului a fost dezbatută în repetate rânduri, mai ales în contextul continuării proiectelor imobiliare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.