Acum citesti:
Zona de blocuri din cartierul Turnișor din SIbiu intră în reparații capitale
Intreg articolul 2 minute de lectura

Zona de blocuri din cartierul Turnișor din SIbiu intră în reparații capitale

Primarul Astrid Fodor a semnat, în 22 februarie, contractul pentru efectuarea reparațiilor capitale în zona de blocuri din cartierul Turnișor, de-o parte și de alta a șoselei Alba Iulia.

Proiectul vizează două zone însumând 25.000 metri pătrați ca suprafață:

  • Zona Aleea Pajiștei – str. Iasomiei, cuprinsă între străzile Șos. Alba Iulia, str. Calea Turnișorului și str. Agricultorilor.
  • Zona de blocuri de pe Șos. Alba Iulia, cuprinsă între str. Grâului și str. E.A. Bielz.

În urma unei proceduri de achiziție, contractul a fost semnat cu asocierea SC Construcții SA SIBIU & SC Total NSA AG Construct SRL Sibiu, la o valoare de 6 milioane de lei. Acesta presupune realizarea în primă fază a proiectului tehnic, firma având termen 45 de zile să predea această documentație. Apoi va avea la dispoziție 6 luni să realizeze lucrările propriu-zise.

Anul trecut am modernizat cartierul Dioda și zone din Hipodrom II, Valea Aurie și Reșița II. Continuăm și anul acesta proiectul de reabilitare a zonelor de blocuri: am semnat contractul pentru cartierul Turnișor și ne pregătim să demarăm procedura de achiziție pentru o zonă din cartierul Hipodrom I , a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

În cadrul proiectul se va reabilita suprafața carosabilă și trotuarele. Este de asemenea inclusă reamenajarea a 500 de locuri de parcare, o parte cu dale înierbate, iar cealaltă parte cu asfalt. Se va lucra și la rețelele de utilități: se va moderniza rețeaua de apă pe o lungime de 1300 de metri și se va introduce în subteran tubulatura pentru cablajul metropolitan pe o lungime de 2300 de metri liniari. Iluminatul public va fi modernizat prin coborârea cablurilor în tubulatura subterană și instalarea a 130 de stâlpi de iluminat noi.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.