Acum citesti:
Schimbarea la față a Sălii Transilvania
Intreg articolul 4 minute de lectura

Schimbarea la față a Sălii Transilvania

Proiectele pentru anul 2018 ale Sălii Transilvania au fost prezentate marți, 27 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, de către managerul Adrian Bibu.

Principala preocupare a actualei conduceri este creșterea veniturilor Sălii Trasilvania și reducerea cheltuielilor pentru eficientizarea activităților și pentru implicarea în investiții menite să ridice standardul instituției. Adrian Bibu declară că, până acum, Sala Transilvania doar a supraviețuit, însă de acum înainte lucrurile trebuie să se schimbe.

„Dorința noastră este ca această sală să înceapă să trăiască și să devină un nucleu pentru comunitatea sportivă și nu numai. Investițiile acordate de către Consiliul Județean ne vor ajuta să o transformăm într-o sală care respiră sport, cultură și evenimente alături de cei 420.000 de suporteri din întregul județ”, a declarat acesta.

Concret, Bibu a prezentat situția financiară a Sălii Transilvania pe anul 2017 cand s-au calculat venituri proprii de aproximativ 710.000 lei și estimează că în 2018 vor obține, la finalul anului, 1.255.000 lei, însumând o creștere substanțială de 77%. Această cerștere va fi posibilă prin proiecte bine gândite și puse la punct.

„Am început ca în orice gospodărie cu prime măsuri: curățenie, analiza cheltuielilor și a contractelor, reducerea risipei. Ne-am așezat la masă, atât oameni de sport cât și din administrația locală, și am discutat problemele și așteptările legate de acest Serviciu. Sunt convins că de acum singura direcție de mers este înainte, avem toate premisele pentru a putea crește această sală precum și serviciile pe care le oferă. Ca și surse noi de venit luăm în considerare vânzarea de publicitare și imagine în sală, noi abonamente de parcare și scoaterea la licitație a unor spații noi în jurul sălii”, a mai spus Adrian Bibu.

Cosiliul Județean, pregătit să investească după 20 de ani

Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, a oferit întreg sprijinul, Sala Transilvania fiind în subordinea acestei instituții.

„Mi-aș dori ca toată lumea să înțeleagă un lucru și anume că această sală este singura sală din Sibiu în care se pot desfășura, la acest moment, acțiuni sportive si culturale de mare amploare, în condițiile în care Casa de Cultură a Sindicatelor este închisă, iar săli de sport cu capacitate mare nu există. Acest fapt duce la presiuni crescute pentru închirierea Sălii Transilvania, ce funcționează conform hotărârii de Consiliul Județean nr. 138/2010 cu finanțare din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul judeţean. Conform regulamentului de organizare, în obiectul de activitate al sălii intră „organizarea şi desfăşurarea manifestărilor şi întâlnirilor sportive, educative, culturale, politice şi religioase, expoziţii şi spectacole”, a explicat aceasta.

Cîmpean a precizat că aproximativ 60.000 de euro se duc anual pe asigurarea gratuității unor evenimente cum sunt cele ale Clubului Sportiv Universitar Sibiu, atât juniorii cât și seniorii, atunci când au antrenamente și jocuri oficiale, ale Clubului Sportiv Școlar Sibiu, Ansamblului Folcloric Junii Sibiului – Festivalul Ioan Macrea, la care se adaugă și evenimentele unor istituții sibiene cum sunt Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea Lucian Blaga, Federația Română de Culturism și Fitness și altele.

„Vorbim, așadar, de singura sală polivalentă din Sibiu, care trebuie să servească mai multor domenii într-un moment în care alte săli nu sunt disponibile. În ciuda bugetului de austeritate, vestea bună din partea Consiliului Județean Sibiu este că reușim să oferim mai departe gratuitate și să susținem în acest fel activități sportive, dar și activități culturale și educative ce fac cinste Sibiului. Toate aceste instituții vor beneficia în continuare gratuit de serviciile Sălii Transilvania”, a mai spus Daniela Cîmpean.

Având în vedere faptul că în acest an se împlinesc 20 de ani de la darea în folosință a Sălii Transilvania, dar și faptul că autoritățile prezente la conferință au specificat că, până acum, nu au fost făcute investiții în structura clădirii, administratorul public al județului, Sebastian Dotcoș a prezentat o serie de investiții prevăzute pentru anul 2018. Astfel 2.803.000 lei sunt prevăzuți pentru amenajări necesare autorizării ISU, 580.000 pentru lucrări de reabilitare a clădirii și parcării (holuri, vestiare, grupuri sanitare) și 700.000 lei pentru dotări printre care un sistem de bariere automate și plată parcare cu SMS.

Sala Transilvania a fost înființată în anul 1998 și funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu, în regim de autofinanțare parțială. De la 1 noiembrie 2017, sala îl are ca director pe Adian Bibu, după demisia fostului director Victor Cornea.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.