Acum citesti:
Discuții la Prefectura Sibiu penru incluziunea socială a romilor
Intreg articolul 1 minute de lectura

Discuții la Prefectura Sibiu penru incluziunea socială a romilor

Grupul de Lucru Mixt pentru Romi din cadrul Instituției Prefectului – Județul Sibiu s-a întrunit, astăzi, în ședință ordinară de lucru. Prefectul Adela Muntean a anunțat introducerea unui nou obiectiv în Planul Județean de Măsuri pentru aplicarea “Strategiei Guvernului României de incluziune socială a cetățenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2015 – 2020”: fondarea Centrului Național pentru Patrimoniu Cultural și Educație Etno-Identitară a Romilor. Inițiativa aparține președintelui Fundației Centrul European de Integrare a Romilor, Gheorghe Nedelcu Mihai.

“Susținem inițiativele organizațiilor neguvernamentale care au drept scop reconstrucția identității entice a romilor și sporirea stimei față de sine, dar și cele care vizează creșterea calității vieții minorității rome prin facilitarea accesului la educație și pe piața muncii. Le mulțumesc, totodată, primarilor care s-au implicat în rezolvarea problemelor comunității rome din localitățile pe care le conduc. În limitele atribuțiilor legale, vom face toate demersurile pentru incluziunea socială a cetățenilor români de etnie romă”, a subliniat prefectul Adela Muntean.

Obiectivele proiectului au fost prezentate de președintele Academiei Artelor Tradiționale din România, Prof. Dr. Corneliu Bucur.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.