13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Primarul Mediașului: Consilierii PSD blochează atragerea de fonduri europene

Cele mai citite

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat Mediaș sunt acuzați de edilul șef al orașului că se opun unui proiect cu finanțare europeană de câteva milioane de euro, proiect care ar conduce la modernizarea infeastructurii de transport electric la nivelul municipiului. Gheorghe Roman a susținut o conferință de presă alături de viceprimarul Christine Thellmann și a afirmat că pe plan local, aleșii social democrați blochează unele proiecte pentru atragerea de fonduri europene, iar în plan național Guvernul a tăiat unele fonduri importante pentru Mediaș. Roman a mai afirmat că tot aleșii locali ai PSD au blocat un proiect care deja era inclus în lista de investiții pentru acest anși a anunțat că deja a convocat ședința ordonară a acestei luni pentru ca toate aceste proiecte să fie dezbătute și votate.
„Ne aflăm în situația în care pe de o parte Partidul Social Democrat prin reprezentanții săi în Guvern taie fonduri importante municipiului Mediaș, fonduri absolut necesare pentru dezvoltarea orașului, iar pe plan local PSD Mediaș blochează atragerea de fonduri europene și în același timpatunci când vin la ședințe și nu chiulesc, blochează și anumite obiective de investiții care deja sunt prinse în bugetul pe anul 2018 și aici mă refer la strada Cibin din cartierul Vitrometan și la strada Vlădeasa. Vreau de asemenea să precizez faptul că nu sunt de acord ca o mână de oameni care vin în Consiliul Local să facă politică și nu administrație să aducă astfel de prejudicii Mediașului, astfel că am convocat deja ședința ordinară a Consiliului Local pentru data de 15 martie, ședință în urma căreia îmi doresc ca toate punctele înscrise pe ordinea de zi să treacă și astfel municipiul Mediaș să nu se afle în situația ca în urma unor astfel de dispute politice să piardă fonduri extrabugetare importante”, a spus Gheorghe Roman.
Viceprimarul municipiului, Christine Thellmann, a spus la rândul său că proiectul care nua fost votat de aleșii social democrați era unul în valoare de aproximativ 10 milioane de euro și se referea la extinderea rețelelor de troleibuze, achiziția de troleibuze ecologice, îmbunătățirea infrastructurii rutiere prin modernizarea a 3 poduri și realizarea sistemului de management inteligent al traficului.
„Echipa administrației publice locale și-a propus încă de la începutul mandatului  atragerea de fonduri extrabugetare, respectiv fonduri europene și guvernamentale. În acest context pe ordinea de zi a ședinței extraordinare au fost supuse aprobării proiecte de hotărâri solicitate a fi anexate la cererea de finanțare europeană la faza de depunere. Prin materialele prezentate, dar și în urma discuțiilor din plen, fiecare consilier local, bine inteționat, a putut sa ințeleagă care este motivul pentru care s-a impus includerea și cu atât mai mult aprobarea proiectelor. Orice consilier care  tratează cu seriozitate și responsabilitate față de medieșeni această funcție se poate documenta sau chiar solicita informații cu privire la proiectele de hotărâre și să voteze în cunostință de cauză. Proiectul, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, propus de către domnul primar Roman Gheorghe și susținut doar de colegii PNL, PMP și UDMR are ca obiectiv reabilitarea, modernizarea și  extinderea rețelei electrice de troleibuz, achiziția de troleibuze ecologice, realizarea sistemului de management inteligent al traficului dar și îmbunătățirea infrastructurii rutiere prin modernizarea a 3 poduri. Crearea unor piste de biciclete dar și dezvoltarea sistemului de parcare. Prin neparticiparea la vot consilierii PSD nu au făcut nimic altceva decât să trateze cu dezinteres și inconștiență importanța proiectelor de hotărâre, considerând că municipiul Mediaș se poate lipsi de toate aceste obiective propuse prin cererea de finanțare. Invit consilierii PSD să lase bilețelele pregătite de partid acasă și să voteze în interesul medieșenilor și pentru medieșeni”, a spus viceprimarul Christine Thellmann.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO/ULTIMA ORĂ: La un pas de catastrofă. Explozie puternică la Rafinăria Petromidia

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, vineri dimineața, la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum....
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect