16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Centru multifuncțional cultural pe strada Sticlei din oraș

Cele mai citite

Municipalitatea medieșeană va amenaja pe strada Sticlei din oraș, în locul unei ruine demolate anul trecut, un centru multifuncțional pentru activități  culturale, comunitare, agrement și sport, dar și un loc de joacă pentru copii. Acesta va fi construit pe terenul rămas gol după demolarea clădirii care a aparținut Gimnaziului Cireșarii. Edilul șef al Mediașului s-a întâlnit luni la Colegiul Tehnic Mediensis, cu managerii unităților de învățământ, pentru a discuta despre viitoarea destinație a terenului de pe strada Sticlei.
Primăria Mediaș a câștigat recent un proiect european de 7 milioane de 7 euro, iar o componentă a acestuia îl reprezintă construirea unui  pentru activități  culturale, comunitare, agrement și sport. Proiectul centrului multifuncțional de pe strada Sticlei are o valoare de 2 milioane de Euro, în care mai sunt incluse și amenajarea a trei locuri de joacă în oraș. Acesta trebuie dus la bun sfârșit în următorii trei ani.
Cele 7 milioane de euro vor fi folosite în domeniul educației, ocupării forței de muncă, dezvoltării furnizării de servicii sociale, combaterea discriminării, infrastructura de locuire, sănătate, amenajarea spațiilor urbane degradate ale comunității defavorizate, dar și modernizarea spațiilor publice urbane. Odată cu derularea acestui proiect, ar putea fi rezolvată și problema celor două blocuri-problemă de pe strada Tineretului din Mediaș. Astfel, cele două blocuri de garsoniere vor fi reabilitate sau demolate, iar în locul lor va fi amenajat un parc. Locatarii vor fi mutați în blocuri noi, construite tot în cadrul acestui proiect. Tot în cadrul acestui proiect, se va construi o clădire multifuncțională în locul celei demolată anul trecut pe strada Sticlei din oraș.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect