12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Prefectul de Sibiu, în Germania la sesiunea Comisiei pentru problemele etnicilor germani din România

Cele mai citite

Prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, a participat, în perioada 12-13 iunie 2018, la cea de-a XXI-a sesiune a Comisiei mixte guvernamentale româno-germane pentru problemele etnicilor germani din România, desfășurată la Berlin, Republica Federală Germania. Întâlnirea a constituit prilejul unui schimb de opinii cu privire la sprijinul acordat minorității germane din România în perioada care a urmat sesiunii precedente, desfășurate la București (în perioada 10-12 aprilie 2017). De asemenea, au fost discutate și convenite proiectele următoare.
„Prefectul Adela Muntean a subliniat cu precădere implicarea Guvernului României atât în asigurarea cadrului legislativ, cât și în acțiuni practice în scopul sprijinirii etnicilor germani din județul Sibiu și nu numai. După această sesiune a avut loc și semnarea protocolului de colaborare bilateral. La invitația prefectului Adela Muntean, membrii Comisiei au decis ca cea de-a XXII-a sesiune să se desfășoare, în 2019, la Sibiu. Ședința Comisiei a fost prezidată de co-președinții comisiei – secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe George Ciamba și domnul Bernard Fabritius, Însărcinat al Guvernului federal pentru problemele imigranților de origine germană și minorități -, precum și de Excelențele lor Emil Hurezeanu, Ambasadorul României la Berlin și Meier Klodt, Ambasadorul RFG la București”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Sbiu.
Instituțiile Prefectului din județele Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin și Timiș, trei dintre județele reprezentative din punct de vedere al comunității germane în țara noastră și cu un istoric bogat al relațiilor de cooperare și al mediului de afaceri cu entități similare din Germania, au fost reprezentate la această sesiune la nivel de experți.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Peste 18.000 de persoane din Sibiu au buletinele expirate

La finalul lunii februarie 2024, în Registrul național pentru evidența persoanelor, au fost înregistrate 18.630 de persoane cu acte...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect