Acum citesti:
Supraveghere video în Sibiu, pentru Summit-ul UE. Primăria cere bani Guvernului
Intreg articolul 2 minute de lectura

Supraveghere video în Sibiu, pentru Summit-ul UE. Primăria cere bani Guvernului

Sibiul va găzdui, în 2019, Summit-ul UE, reuniunea șefilor de state și guverne, zeci de delegații străine urmând a fi în oraș. Pentru a preveni orice incidente de securitate, Primăria Sibiu și-a propus instalarea unui amplu sistem de supraveghere video, fiind solicitate Guvernului fondurile necesare.

Indicatorii tehnici ai proiectului sunt supuși aprobării Consiliului Local Sibiu.

„Dimensiunea acestui important eveniment a relevant necesitatea realizării unui sistem de supraveghere video în municipiul Sibiu. Acest sistem reprezintă o soluție tehnică necesară pentru cunoașterea, prevenirea și contracararea unor incidente de securitate sau de altă natură aferente desfășurării în bune condiții a Summit-ului UE”, spun specialiștii municipalității.

Potrivit acestora, realizarea sistemului de supraveghere video „este un obiectiv ce vizează securitatea și siguranța națională și europeană”.

„Am solicitat Guvernului, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, alocarea resurselor financiare necesare de la bugetul de stat. Pentru o determinare corectă a valorii estimate a sistemului de supraveghere video, în anul 2018 municipiul Sibiu a alocat din bugetul propriu sumele necesare realizării proiectului tehnic”, se mai arată în raportul de specialitate.

Valoarea estimată a proiectului depășește 16 milioane de lei, iar devizul a fost transmis Guvernului la începutul lunii iunie.

Suma totală se ridică la 16.108.922 lei, banii fiind necesari pentru achiziționarea sistemului și a echipamentelor, pentru realizarea infrastructurii de comunicație, pentru dispecerizare, dar și pentru echipamente de hardware și software.

Potrivit datelor oficiale, la Summit sunt așteptați 27 de lideri europeni și 36 de delegaţii oficiale. Se va vorbi în 24 de limbi, vor fi 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti.

În 13 septembrie 2017, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a anunțat că şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE se vor întâlni la Sibiu după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre.

Propunerea a fost făcută de către şeful CE în discursul său despre ”starea Uniunii”.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.