2.7 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Cibinul crește amenințător. Se ridică diguri de saci de nisip

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Cibinul a depășit cota de inundații cu 3 centimetri (353 cm, față de 350 cm), în oraș, anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu. În acest sens, pe Strada Podului, în dreptul fabricii Scandia, se instalează diguri din saci cu nisip. S-au mobilizat forțe din cadrul ISUJ Sibiu, ISU Bistrița-Nasaud, membrii ai serviciului voluntar pentru situații de urgență și militari MAPN pentru evaluarea zonei. Aproximativ 100 de oameni se ocupă de situția de pe Cibin.

De asemenea, în ședința de urgență condusă de secretarul de stat Raed Arafat, desfășurată la Primăria Ocna Sibiului, s-au dispus măsurile de relocare a forțelor, echipajelor și materialelor pe județ.
„Pe pârâul Săliște va fi instalat un dig mobil la ieșirea din Săliște spre Galeș, în lungime de 200 de metri. La Cristian, pe strada XIV, au fost ridicate diguri din saci cu nisip, pe o lungime de 200 de metri, pe malul Cibinului. Pe străzile VII și VIII se va ridica un dig mobil de 200 de metri. Pe malul Râului Negru care intră în Orlat se vor ridica diguri din saci cu nisip”, spun autoritățile.
La Ocna Sibiului continuă consolidarea malului pârâului Visa. Situația nu este una bună. Autoritățile iau în calcul evacuarea populației din Mărginimea Sibiului.
„În Mărginimea Sibiului nu s-a dispus evacuarea populației, însă nu excludem această posibilitate, în condițiile în care se prevăd averse de ploaie de 70-80 de litri/metrul pătrat, într-un timp foarte scurt”, a precizat prefectul Adela Muntean.
Pentru extragerea apei acumulate în zonele inundate, acționează, în sprijinul cetățenilor, peste 300 de pompieri cu 13 motopompe, în localitățile: Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Ocna Sibiului, Cristian și Sibiu. La nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a dispus suplimentarea dispozitivelor cu câte o motopompă din cadrul ISU Hunedoara, ISU Vâlcea și ISU Alba.
Județul Sibiu se află în continuare în cod portocaliu de ploi până mâine searaă, la ora 21:00.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

RAPORTOR LOCAL. “Anghel Saligny” va ridica județul

Primarii din județul Sibiu și Consiliul Județean Sibiu s-au mișcat bine în ceea ce privește depunerea proiectelor în programul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect