Acum citesti:
Sibiul va avea, în premieră, un Birou de Promovare pentru Turism
Intreg articolul 2 minute de lectura

Sibiul va avea, în premieră, un Birou de Promovare pentru Turism

Pentru prima dată, Sibiul va avea un birou de promovare internă a României. Astăzi, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care încă 5 astfel de reprezentanțe ale Ministerului Turismului vor fi deschise în ţara noastră.

Unul dintre rolurile acestor birouri de promovare este stabilirea contactului dintre autorități și dezvoltatorii care își doresc să investească în turism la nivelul județului Sibiu. Este un pas foarte important pentru dezvoltarea economică a județului mai ales că Sibiul are un potențial turistic enorm ce nu a fost exploatat la justa valoare.

“Sibiul nu a fost niciodată un reper până acum pentru turism, chiar dacă la noi în județ există nenumărate obiective și atracții turistice impresionante. Nimeni nu a știut să pună în valoare bogățiile turistice ale Sibiului. În ultimii ani, din cauza politicii defectuoase a autorităților locale, Sibiul a pierdut lupta cu aproape toate județele din zonă pentru dezvoltarea turistică a obiectivelor, conform datelor oficiale. Sibiul va fi de acum un punct important pe harta României pentru toți cei care vor să investească în turism și vor avea nevoie de sprijinul specialiștilor pe care îi vor găsi la noul birou de promovare ce urmează să fie înființat conform HG iniţiate de Ministerul Turimului. De altfel, nu este singura veste bună pentru sibieni. Tot astăzi, am reusit sa avizăm şi unul dintre obiectivele foarte importante din planul de promovare a Ministerului Turismului pentru Președinția României la Consiliului UE, și anume un eveniment spectaculos în care va fi promovat Sibiul și România în ansamblu, din punct de vedere turistic, odată cu Summitul UE din 9 mai anul viitor. Vă garantez că va fi o surpriză plăcută pentru toată lumea”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, președinte PSD Sibiu.

Hotărârea de Guvern adoptată astăzi de Executiv a fost necesară și pentru corectarea unor decizii ale fostului ministru al Turismului care a hotărât anul trecut închiderea birourilor de promovare din străinătate. Ministrul Bogdan Trif a decis atât redeschiderea acestora cât și suplimentare numărului de reprezentanțe externe, de la 8 la 20 de birouri în întreaga lume, prin care România va fi promovată la nivel internațional.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.