fbpx
Acum citesti:
De ziua Națională, Mediașul se înfrățește cu orașul Cricova din Republica Moldova
Intreg articolul 2 minute de lectura

De ziua Națională, Mediașul se înfrățește cu orașul Cricova din Republica Moldova

Sâmbătă, 1 decembrie, în cadrul manifestărilor prilejuite de marcarea Zilei Naționale de la Mediaș, va fi semnat acordul de înfrățire între municipiul Mediaș și orașul Cricova din Republica Moldova. Respectivul acord va fi semnat la ora 13 de către primarii celor două localități, în Sala Mare de Ședințe a Primăriei. La una dintre ședințele recente ale Consiliului Local Mediaș, aleșii locali au aprobat acordul de înfrățire între cele două localități.

Cricova este un oraș din sectorul Rîșcani, situat la 11 kilometri de Chișinău. Datorită galeriilor naturale de peste 120 de kilometri, majoritatea folosite pentru depozitarea vinului, Cricova este una dintre cele mai mari atracții turistice din Republica Moldova. Localitatea mai este denumită și orașul stropilor de ploaie.

Cricova nu este singura localitate cu care se înfrățește municipiul Mediaș. Edilul șef al Mediașului, Gheorghe Roman, a spus în mesajul său adresat invitaților prezenți la Întâlnirea Sașilor din municipiul de pe Târnava Mare, manifestare desfășurată în septembrie, că își dorește o înfrățire cu orașul german Wittenberg. Gheorghe Roman a afirmat că Mediașul merită să se înfrățească cu o localitate din Germania și speră ca toate formalitățile să fie rezolvate într-o perioadă cât mai scurtă de timp. Wittenberg este un oraș cu o populație de aproximativ 50.000 de locuitori și o suprafață de 240 de kilometri pătrați.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.