fbpx
Acum citesti:
FOTO – Marșul Centenarului Marii Uniri a ajuns, miercuri, în județul Sibiu și Mediaș
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO – Marșul Centenarului Marii Uniri a ajuns, miercuri, în județul Sibiu și Mediaș

Românii din Covasna porniți în Marșul Centenarului Marii Uniri au ajuns, miercuri, în județul Sibiu. Prefectul Adela Muntean i-a întâmpinat, miercuri dimineața la ora 9, la intrarea în județul Sibiu, pe cei 100 de români din Covasna porniți în Marșul Centenarului Marii Uniri. Întâmpinarea a avut loc în comuna Laslea, la limita cu județul Mureș. Alături de prefectul Adela Muntean s-a aflat primarul comunei Laslea, Ioan Onea, și reprezentanți ai comunității.

Miercuri după amiaza în jurul orei 15, oamenii plecați în Marșul Unirii au ajuns în Mediaș, ei fiind primiți în Piața Corneliu Coposu de primarul Gheorghe Roman, reprezentanți ai administrației locale și o mulțime de medieșeni.

O delegație de 100 de români a pornit, în 25 noiembrie, din comuna Vâlcele, județul Covasna, cu căruțele și pe jos, spre Alba Iulia. Traseul este cel străbătut de înaintașii noștri, în condițiile specifice anului 1918, pentru a participa la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. Refacerea simbolică a traseului reprezintă un arc peste timp între cei care au făurit Unirea și cei care se bucură de ea astăzi, Marșul Centenarului Marii Uniri fiind, practic, un mod sublim și inedit de a cinsti memoria acestora a fost scopul declarat al organizatorilor.

Marșul Centenarului Marii Uniri este un proiect inițiat de Instituția Prefectului – Județul Covasna și finanțat de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale. Proiectul se derulează prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne.

Marsul Centenarului la Medias 1
Marsul Centenarului la Medias 2
Marsul Centenarului la Medias 3
Marsul Centenarului la Medias 4
Marsul Centenarului la Medias 5
Marsul Centenarului la Medias 6
Marsul Centenarului la Medias
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.