1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Sibienii, invitați la un dialog despre viitorul Europei, la Consiliul Județean Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Conducerea Consiliului Județean Sibiu invită cetățenii interesați de viitorul Uniunii Europene la o dezbatere publică ce urmărește stimularea implicării locale pentru viitorul Europei.
Evenimentul va avea loc joi, 20 decembrie, cu începere de la ora 10, în sala de conferințe a Consiliului Județean Sibiu. Printre cei care au fost invitați se numără parlamentarii de Sibiu, primarii, partidele politice, ONG-urile, asociațiile care activează în domeniul tineretului, mediul academic din Sibiu, cluburile oamenilor de afaceri, etc.
Dezbaterea este organizată de către Comitetul European al Regiunilor (CoR), Delegația Națională a României la CoR, și platformaCaleaEuropeană.ro, în parteneriat cu Biroul Parlamentului European în România.
Evenimentul este construit sub forma unei platforme de dialog, între autorități și cetățeni ca beneficiari, și conceput ca parte a procesului de reflecție privind viitorul Europei, temă prioritară a președinției României la Consiliul Uniunii Europene și subiectul central al summit-ului informal al șefilor de stat și de guvern de la Sibiu, din data de 9 mai 2019, chiar de Ziua Europei.
La dialogul cu cetățenii de la Sibiu vor lua parte Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu și membru supleant al Delegației Naționale a României la Comitetul European al Regiunilor (PPE), Robert Negoiță, primar al Sectorului 3 din București, președinte al Delegației Naționale a a României la Comitetul European al Regiunilor (PES) și Christophe Rouillon, primar al comunei Coulaines, membru al Delegației Naționale a Franței la Comitetul European al Regiunilor (PES).
Dezbaterea face parte din serie de evenimente organizate sub egida noii inițiative CoR – Future of Europe – și are loc și în contextul în care România a fost aleasă să găzduiască Summit-ul Autorităților Locale și Regionale din Uniunea Europeană care va avea loc în perioada 14-15 martie 2019 la București în perioada exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene.
Acest dialog local se înscrie, totodată, și în rândul campaniei de conștientizare privind alegerile europene din 23-26 mai 2019 (www.dedataastavotez.eu), ce vor avea loc la 40 de ani distanță de la primele alegeri directe pentru Parlamentul European.
Evenimentul este transmis LIVE pe CaleaEuropeană.ro.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect