fbpx
Acum citesti:
8 milioane de lei pentru modernizarea UPU Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

8 milioane de lei pentru modernizarea UPU Sibiu

În așteptarea noului spital, Consiliul Județean continuă investițiile în cel existent! Investițiile sunt cu atât mai necesare cu cât, în acest an, în luna mai, Sibiul va fi gazda Summitului UE. În cursul anului trecut a fost depus un poiect pentru finanțare prin POR pentru proiectul de ”Modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Proiectul cu o valoare de 8.066.046,74 de lei este deja în perioada de precontractare.

Din această sumă Consiliul Județean va achita cei 2% valoarea cofinanțării și sumele aferente cheltuielilor neeligibile.

Cu acești bani se va amenaja și extinde suprafața existentă. Lucrările sunt programate să dureze 11 luni de la data semnării contractului.

”Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Sibiu asigurând asistența medicală de specialitate a peste 150.000 de locuitori din municipiul Sibiu, respectiv a peste 400.000 de locuitori ai județului iar pentru unele specialități si pentru câteva județe limitrofe, îndeplinește și funcția de spital de urgență și de spital universitar în relație cu Facultatea de Medicină ”Victor Papilian” a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este singura unitate de profil din județ care poate acoperi întreaga listă de afecțiuni și le poate trata cu maximă eficacitate.”, se arată într-un document supus atenției consilierilor județeni.

Conform proiectului de indicatori tehnico-economici, investitia ar urma să conste din amenajarea celor peste 800 de metri pătrați existenți și extinderea clădirii cu încă 351 de metri pătrați însemnând prelungirea parterului și realizarea unui etaj tehnic. Proiectul prevedeși amenajarea unei zone verzi de 100 de metri pătrați.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.