fbpx
Acum citesti:
Program limitat de vizite la Spitalul Județean Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Program limitat de vizite la Spitalul Județean Sibiu

Având în vedere contextul epidemiologic actual legat de evoluția gripei și ținând cont de recomandările Institutului Național de Sănătate Publică, din dorința de a preveni îmbolnăvirea pacienților și aparținătorilor, Comitetul Director al Spialului Clinic Județean de Urgență Sibiu a decis limitarea programului de vizită în toate secțiile spitalului la maximum o oră pe zi.

“Precizăm că fiecare secție își va stabili orarul de acces iar acesta va fi afișat la loc vizibil la intrarea în secție. Nu se va permite accesul a mai mult de un aparținător la un pacient. Fiecare secție este totodată obligată ca, în timpul orei de vizită, să desemneze o asistentă responsabilă cu triajul vizitatorilor, în sensul depistării și refuzării accesului celor cu simptome respiratorii. Persoanele cărora li se poate permite accesul în secție trebuie să solicite și să poarte mască. Nu este permis accesul copiilor”, spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Responsabilii unității medicale sibiene au mai precizat că parținătorii vor fi instruiți să facă o dezinfecție igienică a mâinilor cu soluție hidroalcolică la intrarea în secție și la părăsirea salonului. De asemenea, vizitatorii nu au voie să stea pe patul pacienților, ci doar pe scaunele din salon.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.