9.1 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Noul Spital de Urgență merge înainte. PUZ-ul va ajunge în Consiliul Local pentru vot în aprilie

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Consiliul Județean Sibiu a organizat o dezbatere publică pe marginea PUZ-ului viitorului Spital Clinic de Urgență. Proiectul merge mai departe și a ajuns în faza dezbaterilor de mediu, după care va intra în linie dreaptă pentru votul în Consiliul Local.
În prezența președintei Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, a avut loc prima dezbatere publică după realizarea PUZ-ului, astfel încât sibienii care au dorit să pună înterbări și săfacă observații despre noul PUZ, au fost liberi să o facă. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost prezentă pentru a susține proiectul și a răspuns la o serie de întrebări. Prezentarea noului PUZ, făcută de arhitecții care l-au elaborat, a atras în sală un număr destul de mare de sibieni, în mare parte persoane care locuiesc în zona în care va fi construit spitalul. Porblemele  ridicate de oameni au fost cele cunoscute: traficul greu, în special, și temerile privind o creștere în timp a volumului de mașini, datorită extinderii zonei cu blocuri, poluarea ridicată generată de apropierea Zonei Industriale, și groapa de gunoi, care îngrijorează pe toată lumea. Răspunsurile au fost foarte ferme, și de această dată: este singurul teren disponibil, respectă toate prevederile legale privind poluarea, iar dezavantajele sunt contrabalansate de o serie de avantaje. În primul rând, accesul foarte bun, atât din oraș, cât și din zonele extraurbane, mai ales prin proximitatea autostrăzii, avantajul existenței unui aeroport și existența utilităților chiar pe teren.

Ceea ce este cel mai important în acest moment al ciclului de elaborare a PUZ-ului este faptul că procedurile au ajuns aproape de final, fiind așteptat ultimul aviz, cel de mediu, pentru care este organizată o nouă dezbatere publică luna viitoare. Apoi, în luma aprilie este termenul la care PUZ-ul va fi prezentat în Consiliul Local pentru un vot, care ar trebui să se încheie cu o Hotărâre de Consiliul Local de aprobare. Din acel punct, începe o nouă etapă, cea de construire.
Întreaga dezbatere poate fi urmărită pe site-ul Consiliului Județean.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Încep înscrierile pentru școlile de poliție

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu organizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul unităţilor de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect