fbpx
Acum citesti:
Cele mai importante 10 proiecte ale orașului sunt supuse votului public
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cele mai importante 10 proiecte ale orașului sunt supuse votului public

Primăria Sibiu a confirmat implicarea în programul inițiat de Banca Mondială și Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, prin intermediul căruia au stabilit o listă de 10 proiecte prioritare care ar putea fi imprementate în viitor în Sibiu. Programul urmărește stabilirea unui clasament pe baza opțiunilor cetățenilor. Sibienii pot vota până pe 22 martie.

Sibienii sunt invitați să își exprime opinia cu privire la proiectele prioritare majore ale orașului nostru. Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România. În acest sens, reprezentanții Băncii Mondiale au contactat Primăria Municipiului Sibiu. Administrația locală a transmis Băncii o listă conținând 10 proiecte majore pe care le consideră prioritare pentru dezvoltarea Sibiului, acestea fiind incluse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Sibiu și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, elaborate de Primăria Sibiu și aprobate în 2017 de Consiliul Local.”, explică reprezentanții Primăriei Sibiului.

După cum “Sibiu 100%”  a relatat deja, în ”top 10” sunt proiecte de dezvoltare a  transportului ecologic, de extindere a rețelelor de piste pentru bicicliști, de creare a unor spații culturale și de divertisment dar și proiecte de infrastructură. Valoarea estimată a acestora este de 464 de milioane de euro.

Sibienii sunt chemați la vot pentru a-și spune părerea cu privire la ordinea importanței acestor proiecte. Votul se poate da de acasă, din confortul propriei locuințe. Singura condiție este prezența unei conexiuni la internet. Perioada în care cei interesați își pot expune părerile durează până în 22 martie.

Cele 10 proiecte pot fi votate AICI!

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.