fbpx
Acum citesti:
An dezastruos pentru bugetul Mediașului. Pierderi de 4,5 milioane de euro
Intreg articolul 2 minute de lectura

An dezastruos pentru bugetul Mediașului. Pierderi de 4,5 milioane de euro

Dacă proiectul de buget anunțat de Ministerul Finanțelor rămâne în forma actuală, municipiul Mediaș va pierde 21,5 milioane de lei prin programele sociale pe care primăria ar trebui să le susțină. Edilul șef al Mediașului a spus că a analizat împreună cu reprezentanții Direcției Economice proiectul de buget pentru 2019, iar pierderile sunt consistente.

Astfel, aproximativ 4,5 milioane de euro vor fi practic pierduți deoarece vor trebui susținute programele sociale care trec în sarcina administrațiilor locale. În 2018, bugetele locale au pierdut, în total, 6 miliarde de lei, după ce Guvernul a scăzut impozitului pe venit de la 16 la 10%. Drept compensaţie, edilii voiau ca anul acesta, procentajul pe care îl primesc din sumele încasate să crească de la 43 la 66,8%.

După lungi negocieri, s-a ajuns la o soluție de compromis, adică 60% din sumele încasate, însă Executivul a trecut în sarcina primăriilor toate cheltuielile sociale – adică indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, cele pentru însoţitori şi personalul neclerical. Primarul Gheorghe Roman a spus că investițiile Mediașului vor fi serios afectate dacă acest proiect de buget nu va suferi modificări.

“Am analizat împreună cu colegii mei proiectul de buget postat pe site-ul Ministerului Finanțelor. Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii din din Direcția Economică am ajuns la concluzia că în cazul în care proiectul de buget nu suferă modificări, Mediașul ar putea pierde prin programele sociale pe care Guvernul le impune aproximativ 21,5 milioane de lei. Acest fapt ar afecta serios investițiile pe care ni le-am propus pentru anul 2019”, a spus Roman.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.