fbpx
Acum citesti:
Încasări de aproape 1,4 milioane de lei din ridicarea auto în Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

Încasări de aproape 1,4 milioane de lei din ridicarea auto în Sibiu

Municipalitatea sibiană a încasat în cursul anului trecut suma de 1.396.562 de lei din activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, pe locuri destinate persoanelor cu handicap sau a mașinilor care staționau în zone care blocau accesul.

Au fost sancționați în total un număr de 3.143 de șoferi. Dintre aceștia, 2.456 de ghinioniști au fost nevoiți să achite suma completă de ridicare, în valoare de 600 de lei pentru că nu au fost în zonă când le-a fost ridicat autoturismul iar acesta a fost dus de către utilajul platformă în spațiul de depozitare a mașinilor ridicate. Pentru a-și recupera autoturismele aceștia au plătit în total 1.145.600 de lei.

Pentru fiecare zi de depozitare, proprietarul mașinii trebuie să plătească în plus 150 de lei așa că aceia care merg să își recupereze autoturismul la o zi după ce acesta a fost ridicat și depozitat vor achita pentru recuperarea lui 750 de lei, iar cei care întârzie plătesc și mai mult. Așa se face că, de-a lungul anilor unii posesori care s-au ales cu mașinile ridicate au decis sa nu și le mai recupereze.

Alți 112 conducători auto prinși pe picior greșit au plătit doar taxa de ridicare. Numai de la aceștia s-a încasat suma de 41.050 de lei.  La aceștia se adaugă și 575 de conducatori auto ”norocoși” care au ajuns la fața locului înainte să fie autoturismul pus pe platformă și au plătit doar amenda.

Atât sumele încasate cât și numărul mașinilor ridicate de pe domeniul public au fost considerabil mai mari decât în 2017. Atunci municipalitatea a încasat 597.000 de lei dintre care 589.900 de lei de la proprietarii mașinilor ajunse deja în spațiul de depozitare. Au fost ridicate 1250 de autoturisme. Prin comparație, în 2018 numărul mașinilor ridicate s-a dublat. Explicațiile pentru acest fenomen sunt pe de-o parte legate de faptul că în 2017 utilajul de ridicări a funcționat doar din luna aprilie, iar pe de altă parte vorbim despre numărul tot mai mare de mașini din oraș.

Cei care în locul autoturismului parcat neregulamentar găsesc un panou care îi informează că le-a fost ridicată mașina trebuie să meargă pe strada Preot Bacca fără număr, la intersecția cu strada Islazului pentru a și-o recupera. Vor reintra în posesia autoturismului numai după ce achită contravaloarea taxelor de ridicare(350 de lei), transport(100 de lei) și depozitare(150 de lei pe zi).

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.