fbpx
Acum citesti:
Primăria Sibiu a respins cererea polițiștilor pentru un miting în Piața Mare, în timpul Summitului
Intreg articolul 3 minute de lectura

Primăria Sibiu a respins cererea polițiștilor pentru un miting în Piața Mare, în timpul Summitului

Primăria Sibiu a dat aviz negativ solicitării polițiștilor pentru desfășurarea unui miting în timpul Summitului din 9 mai. Aceștia anunțaseră că vor să convoace circa 5.000 de polițiști și lucrători din penitenciare pentru a protesta în fața oficialilor UE care vin în Sibiu la acea dată.

Cererea sindicatelor polițiștilor pentru desfășurarea unei acțiuni de protest în Piața Mare și Piața Mică din Sibiu a ajuns la comisia pentru adunări publice a primăriei, unde rezultatul a fost unul negativ.

„Primăria Municipiului Sibiu a primit din partea Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România o adresă prin care se solicită aprobarea desfășurării în Piața Mare și Piața Mică din Sibiu a unui protest, în data de 9 mai.

Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a analizat această cerere și a decis emiterea unui aviz negativ având în vedere faptul că în Sibiu, în data respectivă, se va desfășura Summitul Șefilor de State și Guverne din Uniunea Europeană, cât și evenimente conexe în diverse locații. Acest eveniment de importanță europeană și cu participare la cel mai înalt nivel necesită măsuri speciale pentru desfășurarea în bune condiții și în siguranță pentru înalții demnitari care vor participa. Din toate aceste motive, suprapunerea altor evenimente pe desfășurarea Summitului nu este posibilă și nici de dorit.”

Sindicatele polițiștilor, cele din rețeaua de penitenciare precum și alte structuri de apărare, ordine publică și siguranță națională au trimis o notificare Primăriei Sibiu pentru organizarea unei manifestații de protest în ziua de 9 mai, la Sibiu, exact în ziua în care se desfășoară Summitul Uniunii Europene, după cum a declarat Dumitru Coarnă, lider al FSNPPC.

Mitingul de protest face parte dintr-o campanie mai amplă a acestor federații sindicale și urmărește obținerea de „condiții de lucru mai bune, o salarizare echitabilă și încetarea discriminării pensionarilor militari”.

Potrivit legislației actuale, o manifestație publică are nevoie de o declarație trimisă primarului localității, în care trebuie să specifice o serie de detalii legate de acțiunea respectivă. Important este însă faptul că nu este necesară o autorizație din partea administrației locale pentru un astfel de miting, dar un aviz negativ poate bloca desfășurarea mitingului.

Pe 9 mai, în Sibiu va avea loc Summitul organizat de România, în calitate de stat deținător al președinției Consiliului Europei, la care vor participa șefi de stat și guvern din UE, oficialități și sute de jurnaliști din toată Europa.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.