fbpx
Acum citesti:
Scrisoarea polițiștilor: 1.000 de persoane pe 8 mai, 5.000 pe 9 mai. Primăria Sibiu spune nu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Scrisoarea polițiștilor: 1.000 de persoane pe 8 mai, 5.000 pe 9 mai. Primăria Sibiu spune nu

Sindicatele polițiștilor, care au cerut Primăriei Sibiu acceptul pentru un miting de protest în fața oficialilor europenei, chiar în zielele 8 și 9 mai, vor să ocupe Piața Mică, Piața Mare și să folosească instalații de sonorizare, pentru a-și anunța nemulțumirile. Primăria nu vrea să accepte aceste evenimente în timpul summit-ului.

Scrisoarea federației sindicatelor polițiștilor, trimisă doameni primar Astrid Fodor, pentru aprobarea unui miting de protest în Sibiu, detaliază acțiunile pe care polițiștii doresc să le întreprindă. Pe 8 mai, aceștia vor să se instaleze în Piața Mică, unde sunt așteptați circa 1.000de sindicaliști. Pe data de 9 mai, vor să ocupe o parte din Piața Mare, fiind așteptați circa 5.000 de polițiști și lucrători ai poliției de frontieră. “La această adunare publică vom folosi aparatură de sonorizare, care va fi instalată în zona respectivă, fără afectarea căilor de acces a drumurilor publice”. După cum reiese din scrisoare, “persoanele participante sunt din Sibiu și din provincie, iar afluirea și defluirea acestora se vor face individual”.

Revendicările polițiștilor sunt în marea lor majoritate de ordin financiar și se referă la “subfinanțarea MAI”, logistică și deficit de personal, salarizarea necorespunzătoare, pensiile militare.

Scrisoarea este semnată de Dumitru Coarnă, președinte FSNPPC.

Primăria Sibiu a confirmat primirea acestei solicitări, anunțând că a fost discutată cererea în comisia pentru adunări publice, unde s-a dat aviz negativ cererii, dintr-un motiv evident. În acea perioadă are loc summit-ul, iar mitingul ar afecta buna desfășurare a acestui eveniment, la care iau parte zeci de șefi de state și guverne din UE.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.