fbpx
Acum citesti:
Comercianți din 5 județe își vând produsele pe ”Corso” de Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Comercianți din 5 județe își vând produsele pe ”Corso” de Sibiu

Pentru sărbătoarea dedicată Sfântului Valentin și-au obținut dreptul de a vinde produse un număr de 43 de comercianți din 5 județe ale țării. Aceștia s-au instalat deja pe pietonala Nicolae Bălcescu și îndeamnă trecătorii să cumpere flori, bijuterii, ornamente sau animăluțe și obiecte din pluș.

”Din cei 43 de comercianți înscriși pentru a-și vinde produsele destinate sărbătorii de Sfântul Valentin, 31 sunt din județul Sibiu iar restul din București, Prahova, Vâlcea și Teleorman.”, spune Iuliana Oprișan, consilier al Serviciului de Comunicare, Relații Externe și Marketing din cadrul Primăriei Sibiu.

Prețurile produselor vândute variază de la câțiva lei pentru un cadou simbolic și ajung pană la câteva sute de lei pentru obiecte de mari dimensiuni.

Comercianții vor putea rămâne pe Nicolae Bălcescu până pe 15 ianuarie.Pietonala va fi din nou ocupată cu mese de vânzare din 25 februarie când se dă startul comerțului cu produse specifice sărbătorilor de 1 și 8 Martie.

Importată și la noi, sărbătoarea Sfântului Valentin are aproximativ 1.500 de ani vechime iar legenda spune că, Valentin, cel considerat acum ocrotitorul îndrăgostiților, pe vremea când era episcop în Italia, obișnuia să cunune soldați(acestora le era interzisă întemeierea unei familii) și chiar să unească păgâni și creștini. Pentru curajul său Valentin a fost aruncat în temniță și executat într-o zi de 14 februarie.

În tradiția populară, în țara noastră, sărbătoarea dragostei este considerat Dragobetele.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.