fbpx
Acum citesti:
Controalele RAR în județul Sibiu: 574 de mașini cu probleme și 21 fără ITP
Intreg articolul 2 minute de lectura

Controalele RAR în județul Sibiu: 574 de mașini cu probleme și 21 fără ITP

Controalele realizate de Registrul Auto Român în trafic, în 2018, au descoperit nu mai puțin de 3.500 de autovehicule cu probleme tehnice care ar fi putut genera accidente. În Sibiu, 574 vehicule au fost neconforme”, dar numai două prezentau „pericol iminent” de accidente.

Echipele de control ale Registrului Auto Român au oprit în trafic 67.807 vehicule, pentru a le verifica starea tehnică și datele publicate de instituție arată că aproape jumătate erau neconforme. Cifrele sunt îngrijorătoare, deoarece procentele multiplicate la întreg parcul auto al României ne sugerează un pericol uriaș pe șosele.

După cum spun cei de la RAR, cele mai numeroase probleme descoperite au fost cele instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

Controalele de anul trecut au condus la retragerea a 398 de certificate de înmatriculare, ceea ce aduce după sine obligația de efectuare a Inspecției Tehnice Periodice.

La nivelul județului Sibiu, RAR a verificat 1.804 autovehicule, ceea ce reprezintă puțin peste 1% din parcul auto al județului. Dintre acestea, 31,82% au fost găsite neconforme, ceea ce înseamnă 574 de vehicule. Două vehicule aveau defecțiuni care „prezentau pericol iminent de accidente”. Inspectorii RAR au mai găsit în trafic 21 de vehicule cu ITP-ul fals, expirat sau anulat.

În județul Sibiu, la finele anului 2017 erau în circulație 166.015, număr care a crescut în 2018, cu aproximativ 20%. Dintre acestea, 129.156 erau autoturisme și 16.927 autovehicule comerciale ușoare, restul fiind motociclete, autobuze tractoare și alte tipuri de vehicule. Parcul auto sibian are peste 100.000 de vehicule mai vechi de 12 ani.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.