fbpx
Acum citesti:
9 utilaje de deszăpezire acţionează în municipiul Sibiu şi Staţiunea Păltiniş
Intreg articolul 2 minute de lectura

9 utilaje de deszăpezire acţionează în municipiul Sibiu şi Staţiunea Păltiniş

Firmele de deszăpezire din municipiul Sibiu lucrează la foc continuu pentru a permite traficului să se desfăşoare în condiţii normale. Chiar şi aşa însă carosabilul este plin de mâzgă sau zăpadă topită. Reprezentanţii Primăriei Sibiu spun că la momentul de faţă sunt în teren 9 utilaje.

“Echipele de deszăpezire sunt în teren încă de la ora 03.00 de când a început să ningă. S-a acţionat cu 8 utilaje în municipiul  Sibiu şi un utilaj în staţiunea Păltiniş. Acelaşi număr de utilaje este şi în preyent în teren şi acţionează pentru curăţarea părţii carosabile. S-a intervenit întâi pe drumurile de prioritatea I.”, a declarat Mirela Gligore, seful Serviciului Comunicare, Relaţii Exerne şi Marketing din cadrul Primăriei Sibiu.

Pentru a topi zapada s-au împraștiat 150 de tone de sare.

De asemenea, 90 de persoane au intervenit pentru a curăța scările, trotuarele și stațiile de autobuz.

După ce vor deszăpezi drumurile în pantă şi în rampă, podurile şi arterele principale ale oraşului se va interveni pe străzile secundare iar ulterior pe cele din cartiere.

Meteorologii anunţă că vremea se va menţine urâtă şi în perioada următoare iar ninsorile îşi vor face simţită prezenţa cel puţin până miercuri dimineaţa.

Suma alocată în acest an de către municipalitate pentru deszăpezirea Sibiului este de aproximativ 3,5 milioane de lei.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.