fbpx
Acum citesti:
„Prioritățile Orașului Tău”: Sibiu, pe locul 3 în România la numărul de voturi ale cetățenilor. Dacă votăm cele 10 proiecte, putem fi numărul 1
Intreg articolul 3 minute de lectura

„Prioritățile Orașului Tău”: Sibiu, pe locul 3 în România la numărul de voturi ale cetățenilor. Dacă votăm cele 10 proiecte, putem fi numărul 1

Demersul inițiat de Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, denumit „Prioritățile Orașului Tău” se bucură de un interes crescut în rândul sibienilor, care au votat în număr foarte mare pe site-ul unde se află lista de proiecte.

Banca Mondială și FZMAUR, cu sprijinul autorităților publice locale, au identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan atât pentru București, cât și pentru cele 40 de reședințe de județ din România.

Potrivit datelor transmise de organizatorii POT, cele 10 proiecte din Sibiu au fost votate deja de aproape 7.000 de localnici, care și-au exprimat opțiunile în privința priorității acestor 10 proiecte propuse de Primăria Sibiu. Orașul și zona metropolitană se află în acest moment pe locul al treilea în clasamentul reședințelor de județ, din punct de vedere al numărului de voturi, fiind depășite doar de Cluj și Brașov. Cu puțin efort, Sibiu poate deveni orașul cu cele mai multe voturi din țară, dovendind astfel gradul de implicare în dezvoltarea comunității.

Până la acest moment, au fost exprimate 6.671 de voturi în Sibiu, adica 10% din totalul raspunsurilor de 67.597 de la nivelul întregii țări.

Top 5 orașe după numărul de voturi:

Cluj – Napoca – 7.398

Brașov – 6.965

Sibiu – 6.671

Bucuresti – 4.858

Timișoara – 4.726

Orașele cu cele mai puține voturi:

Tulcea – 107

Târgu Jiu – 172

Slatina – 184

Călărași – 233

Drobeta Turnu Severin – 243

Târgoviște – 284

Reprezentanții Băncii Mondiale ne-au declarat că echipa care se ocupă de proiect va veni la Sibiu, până la finalizarea campaniei (22 martie) sau imediat după încheierea acesteia să prezinte rezultatele.

Selecția proiectelor a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reședință de județ, consiliile județene și prefecturile din țară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan. Proiectele selectate trebuia să fie incluse într-un document strategic, de tipul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă sau PUG, să aibă un prag valoric minim, să nu aibă finanțare asigurată.

Scopul acestei acțiuni este „de a identifica proiecte majore ce pot încuraja și cataliza dezvoltarea principalelor zone metropolitane din România”. Pentru atingerea scopului, cetățenii din fiecare oraș sunt invitați să voteze într-un chestionar ( http://kwiksurveys.com/s/e7k9afsk ), să aleagă orașul său și să ierarhizeze proiectele generate pentru acel oraș, de la 1 la 10.

Proiectele propuse pentru Sibiu:

  1. Construcția Variantei de Ocolire Sud – Sibiu
  2. Parcările subterane în proximitatea zonei istorice
  3. Construcția unui Spital Județean nou, cu secții pentru copii și adulți
  4. Introducerea transportului electric în Sibiu – tren urban
  5. Construirea pasajului subteran (Piața Unirii – Alba Iulia)
  6. Continuarea procesului de dezvoltare a Zonei Industriale Vest prin viabilizarea teritoriului
  7. Traseul pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin (Turnișor – Gușterița)
  8. Amenajarea Complexului de Agrement – Aquapark
  9. Construcția centrului de spectacole și conferințe
  10. Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Sibiu

Sibienii care doresc să le voteze, pot intra pe internet, căutând Proiectele Orașului Tău sau la adresa https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.