fbpx
Acum citesti:
Cinci candidați admiși pentru postul de director al Filarmonicii Sibiu, un singur sibian
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cinci candidați admiși pentru postul de director al Filarmonicii Sibiu, un singur sibian

Consiliul Județean Sibiu a selectat cinci persoane dintre candidații la postul de director al Filarmonicii Sibiu, care vor participa la concursul de proiecte.

Nu mai puțin de 10 candidați s-au înscris la concursul pentru postul de director al Filarmonicii Sibiu, organizat de Consiliul Județean. Printre condițiile de admitere la competiția de proiecte de management se număra și cea de ocupare a unei poziții în managementul unei instituții de cultură timp de 3 ani. Jumătate dintre candidați n-au respectat această condiție sau n-au depus un document care să o ateste.

Cei cinci care se vor bate pentru postul de director al Filarmonicii Sibiu sunt Alexandru Chituță, singurul sibian din listă, absolvent de telologie, scriitor, în prezent șef secție marketing și comunicare la Muzeul Bruckental, Cleopatra David, soprană la Filarmonica George Enescu, cu experiență de management și PR, muzicolog și jurnalist, Cristian Lupeș, muzician, dirijor, cunoscut pentru turneul 100 x Enescu, Morel Marius Negru, violonist în Iași, fost director artistic al Operei din Iași, și Larisa Zubcu, din Republica Moldova, care nu are studii muzicale, dar are experiență ca director al Sălii cu Orgi din Chișinău. Ceilalți cinci candidați au fost respinși pentru că nu aveau sau nu și-au dovedit experiența managerială de minim 3 ani într-o instituție culturală. Unii dintre candidați nu au depus nici măcare acte care să dovedească studiile cerute de condițiile de concurs.

Analiza proiectelor de management va avea loc în următoarele două săptămâni, pentru ca rezultatele să fie publicate în 6 martie, cu prezentarea acestor proiecte pe 7 martie. Numele viitorului director al Filarmonicii Sibiu va fi anunțat pe 8 martie, acesta urmând să semneze un contract de management pe 3 ani.

Actualul director al Filarmonicii Sibiu, Ioan Bojin, a condus instituția timp de 18 ani, fiind nevoit să renunțe la post ca urmare a atingerii vârstei de pensionare. Ioan Bojin, fost profesor de muzică, lucrează în Filarmonică de 29 de ani, evoluând mai întâi ca instrumentist (flaut) și apoi ca director (din 2001).

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.