fbpx
Acum citesti:
Direcția Regională a Finanțelor Publice Brașov se desființează, activitatea se mută complet la județ, separat de Vamă
Intreg articolul 2 minute de lectura

Direcția Regională a Finanțelor Publice Brașov se desființează, activitatea se mută complet la județ, separat de Vamă

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, alături de celelalte 7 direcții regionale ale ANAF, va fi desființată, iar activitatea contribuabililor va fi mutată complet la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu. Excepție face partea de Vamă, care se va subordona direct ministrului. Proiectul de lege a fost avizat în comisie și urmează să fie votat de Parlament.

Deputații au adoptat, în comisia de buget-finanțe, raportul pentru adoptarea proiectului de lege care prevede desființarea regionalelelor ANAF. Față de proiectul inițial, vama este exclusă din această mutare. Motivul este decizia ministrului Teodorovici de a separa activitatea Vămilor de ANAF, pe structura existentă în 2013, când fosta Autoritate Națională a Vămilor a devenit Direcție în subordinea ANAF, dar și de descentralizare a activității fiscale, de la regiuni, la județe.

Procesul de mutare către județe nu este o noutate, fiind demarat de mai mult timp un transfer al contribuabililor de la DGRFP la județe, în baza unui legi care prevede mutarea contribuabililor mijlocii la administrațiile județene.

Ministrul Eugen Teodorovici a anunțat că va iniția un proiect de lege pentru reorganizarea activității Direcției Generale a Vămilor, pentru a reveni la o structură unitară, care ar urma să fie numită din nou Autoritatea Națională a Vămilor și subordonată direct ministrului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.