fbpx
Acum citesti:
Au început lucrările la un sens giratoriu, în Mediaș
Intreg articolul 2 minute de lectura

Au început lucrările la un sens giratoriu, în Mediaș

Luni au început lucrările pregătitoare pentru amenajarea unui sens giratoriu la intrarea în municipiul Mediaș dinspre Sibiu. Necesitatea amenajării sensului giratoriu este impusă de faptul că Meditur, operatorul de transport din Mediaș, a prelungit traseul mijloacelor de transport până la izvorul de la ieșirea din oraș, iar în acest moment mijloacele de transport în comun nu pot întoarce în zona respectivă.

Prin realizarea sensului giratoriu, se arată într-o hotărâre a Consiliului Local Mediaș de anul trecut, va crește siguranța circulației prin obligarea conducătorilor auto de a reduce viteza, vor fi prevenite accidentele rutiere în zonă și va fi realizată fluidizarea traficului local și de tranzit. Într-o primă etapă au fost tăiați copacii de pe marginea șoselei, urmând ca ulterior să se intervină și la carosabil.

Potrivit hotărârii, în apropiere de intrarea în sensul giratoriu, pe sensul dinspre centrul orașului spre Sibiu, cele două benzi ale Șoselei Sibiului se vor reduce la o singură bandă de circulație, astfel încât să se elimine posibilitatea unui conflict în trafic între troleibuzele care intră în sensul giratoriu și celelalte vehicule aflate în trafic, având în vedere raza mare de virare a troleibuzelor.

De asemenea, pe direcția de intrare în sensul giratoriu dinspre Sibiu va exista o bandă pe sens iar la ieșirea din sensul giratoriu vor fi amenajate două benzi de circulație, o bandă de circulație fiind dedicată traficului vehiculelor aflate în tranzit și o bandă pentru troleibuzele cu stație la capăt de traseu. Valoarea totală a acestei investiții este de peste 200.000 de euro.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.