fbpx
Acum citesti:
Aproape 200 de sibieni angajați în ianuarie prin intermediul AJOFM
Intreg articolul 2 minute de lectura

Aproape 200 de sibieni angajați în ianuarie prin intermediul AJOFM

În luna ianuarie 2019, în urma serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de AJOFM Sibiu, 187 de persoane s-au încadrat în muncă.

Din totalul persoanelor încadrate în muncă până la data de 31 ianuarie 2019, 71 de persoane au peste 45 de ani, 34 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 46 au între 25 și 35 de ani, iar 36 sunt tineri sub 25 de ani. Cele mai multe persoane încadrate sunt bărbați – 107 persoane, iar 80 sunt femei.

În funcţie de rezidenţă, 115 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 72 persoane sunt din mediul rural.

Nivelului de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că 55 de persoane sunt cu studii liceale şi post liceale, 40 de persoane cu studii gimnaziale, 46 de persoane cu studii profesionale, 28 de persoane sunt absolvente de studii superioare, iar 9 persoane sunt cu studii primare şi fără studii.

“Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, 78 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

În luna ianuarie 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 465 persoane”, arată un comunicat al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.