fbpx
Acum citesti:
Prefectura Sibiu verifică dacă primăriile au curățat cursurile de apă, șanțurile și rigolele
Intreg articolul 2 minute de lectura

Prefectura Sibiu verifică dacă primăriile au curățat cursurile de apă, șanțurile și rigolele

Prefectul Adela Muntean a dispus verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de apă, au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în județul Sibiu. Prin ordin al Prefectului, a fost constituit Grupul de lucru și a fost stabilită planificarea controalelor în unitățile administrativ-teritoriale din județ.

Acţiunea de verificare se va desfăşura în intervalul 11 martie – 30 aprilie 2019 și va viza existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere ale podurilor şi podeţelor, existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite și modul în care au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi.

Componența comisiilor de verificare vor fi stabilite de către Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, în colaborare cu directorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş şi Alba, cu Prim-Comisarul Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu şi cu Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ’’Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, sub coordonarea Prefectului Judeţului Sibiu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. La controalele din teren vor participa și primarii sau viceprimarii, precum și sefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

“Deficienţele constatate, însoţite de măsuri şi responsabilităţi, vor fi consemnate în procesele verbale întocmite pentru fiecare localitate, iar intervalele stabilite pentru remedierea acestora vor fi scurte, astfel încât măsurile dispuse să conducă la diminuarea efectelor unor eventuale inundaţii în această primăvară”, a spus prefectul Adela Muntean.

În cazul în care termenele pentru remedierea deficienţelor constatate nu vor fi respectate, se vor aplica sancțiuni celor cu responsabilităţi în salubrizarea cursurilor de apă, potrivit Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, vor fi aplicate sancţiuni primăriilor din localităţile în care s-a constatat nerealizarea sau întreţinerea necorespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, cu modificările şi completările ulterioare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.