fbpx
Acum citesti:
S-a semnat contractul pentru reabilitarea drumului dintre Mediaș și Bârghiș
Intreg articolul 3 minute de lectura

S-a semnat contractul pentru reabilitarea drumului dintre Mediaș și Bârghiș

Consiliul Județean Sibiu dă o veste bună sibienilor și tuturor celor care tranzitează Drumul Județean 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș.

Vineri, 8 martie, a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru proiectul ”Reabilitare și modernizare Drumul Județean 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș” cu asocierea SC Drumserv SA – SC Betacops SRL, prin lider al asocierii SC Drumserv SA. Valoarea contractului este de 44.897.182,42 lei fără TVA, iar termele de predare a lucrărilor sunt patru luni pentru proiectul tehnic și 30 de luni pentru execuția lucrărilor.

”Ne dorim lucrări de calitate și respectarea termenelor contractuale. Procedurile de achiziție ne-au întârziat destul de mult derularea acestui proiect, având în vedere că am semnat contractul de finanțare în noiembrie 2017. Oamenii sunt nerăbdători să vadă drumul acesta modernizat.

Ne bazăm pe experiența anterioară cu dumneavoastră și vă oferim tot sprijinul Consiliului Județean Sibiu pentru a putea ajunge să circulăm cât mai curând pe acest drum, în condiții europene”, a precizat președintele Daniela Cîmpean cu ocazia semnării contractului de proiectare și execuție.

Relațiile contractuale dintre Consiliul Județean Sibiu și SC Drumserv SA, respectiv SC Betacops SRL au fost bune în mai multe proiecte de investiții în infrastructura de drumuri: consolidarea făcută pe DJ Sibiu-Agnita, în zona Dealul Dăii, modernizarea DJ Dârlos Hoghilag și studiile de fezabilitate pentru modernizarea DJ Agnita-Sighișoara și DJ 141 Mediaș-Bârghiș.

Modernizarea drumului județean 141 Mediaș-Bârghiș se realizează cu fondurile europene obținute de Consiliul Județean Sibiu în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 84.612.237,97 lei, inclusiv TVA, din care valoarea cheltuielilor eligibile este de 83.819.488,59 lei, iar valoarea cheltuielilor neeligibile însumează 792.749,38 lei.

Pe lângă cheltuielile neeligibile, Consiliul Județean Sibiu trebuie să asigure o contribuţie proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și anume suma de 1.676.389,78 lei.

Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 141 va asigura conectivitatea la coridorul TEN-T și rețeaua națională de drumuri prin intermediul Drumului Național 14 (parte a rețelei de transport trans-europene extinse -TEN-T Comprehensive, conectare directă în municipiul Mediaș); Autostrada A1 (Drumul Județean 141 face legătura cu A1 prin Drumul Național 14 de la Mediaș la Sibiu, unde se înțeapă în A1 și prin Drumul Județean 106 Bârghiș-Sibiu, unde se înțeapă în A1), Autostrada A3 (Drumul Județean 141 va face legătura cu A3 prin Drumul Național 14, cu care se intersectează în municipiul Mediaș, iar Drumul Național N 14 se va conecta direct în A3); Autostrada Montana (Drumul Județean 141 face legătura prin Drumul Național 14 A – Mediaș – Iernut).

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.