fbpx
Acum citesti:
Șura Mică, Șura Mare, Roșia și Șelimbăr își înființează propria zonă “metropolitană”
Intreg articolul 1 minute de lectura

Șura Mică, Șura Mare, Roșia și Șelimbăr își înființează propria zonă “metropolitană”

Patru primari din zona limitrofă a Sibiului au decis să-și înființeze propria Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, ca urmare a faptului că Primăra Sibiu a anunțat că nu mai este interesată de o Zonă Metropolitană.

Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr, proaspăt înscris în PNL, Valentin Riștea – ALDE, Șura Mică, Cornel Liviu Marin – PSD, din Șura Mare, și Ioan David – ALDE, Roșia, au decis să înființeze propria Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, pe modelul Zonei Metropolitane, pentru a-și dezvolta programe comune de transport în comun și pentru alte tipuri de proiecte care se califică pentru fonduri europene. Decizia celor patru vine după ce Astrid Fodor, primar al Sibiului, a anunțat că nu mai este de actualitate Zona Metropolitană Sibiu.

Cele patru comune care au decis să-și ia singure în mâini destinul metropolitan înconjoară, practic, Sibiul, de la vest la sud, fiind însă, deocamdată, absente din această înțelegere comunele din vest, Cristian, Orlat, Poplaca, Rășinari, dar și orașele Cisnădie și Avrig, precum și celelalte comune care au participat până acum la întâlnirile de înființare a Zonei Metropolitane Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.