2.7 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Mediașul se înfrățește cu un oraș din Germania

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Municipiul Mediaș se va înfrăți cu un oraș din Germania. Este vorba despre Lutherstadt Wittenberg din Landul Saxonia-Anhalt.
 
Pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Mediaș, programată luni după amiaza, se află proiectul de hotărâre privind înfrățirea celor două orașe precum și un alt proiect privind aprobarea deplasării unei delegații din Mediaș în Lutherstadt Wittenberg.
Odată cu înfrășirea celor două orașe vor fi derulate proiecte comune în domenii precum administrația locală, social, tineret, sport sau turism. Lutherstadt Wittenberg sau Wittenberg este un oraș în landul Saxonia-Anhalt, Germania cu o populație de 49.914 locuitori la data de 1 ianuarie 2010 și o suprafață de 240 de kilometri pătrați.
Monumentele comemorative ale lui Luther din Wittenberg au fost înscrise în anul 1996 pe lista locurilor din patrimoniului mondial UNESCO. Anul trecut, municipiul Mediaș s-a înfrățit cu orașul Cricova din Republica Moldova.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

RAPORTOR LOCAL. “Anghel Saligny” va ridica județul

Primarii din județul Sibiu și Consiliul Județean Sibiu s-au mișcat bine în ceea ce privește depunerea proiectelor în programul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect